Hoogzwangere vrouw en haar drie kinderen omgekomen bij zware brand in Quievrain

Bij een zware brand in Quievrain, een gemeente tegen de Franse grens nabij Bergen, zijn zondagnacht vier doden gevallen: een zwangere vrouw en haar drie kinderen.

De omstandigheden van de brand in een woning in de Rue de Wallonie zijn voorlopig onbekend. Volgens La Dernière Heure kwamen daarbij een zeven maanden zwangere vrouw en haar drie dochters om het leven. De vrouw had ook andere kinderen, maar die waren niet aanwezig op het moment van het drama.

De 33-jarige vader, die uit het raam sprong om aan de vlammen te ontsnappen, werd in kritieke toestand overgebracht naar het Erasmusziekenhuis in Brussel. Dat bevestigde de burgemeester van Quievrain, Véronique Damée. Volgens La Dernière Heure is de man inmiddels hersendood.

“De oorzaak van de brand is nog niet duidelijk. Het parket zal ter plaatse komen”, aldus Damée. “De brandweer is nog steeds aanwezig, maar de brand is onder controle. Volgens buurtbewoners verspreidde het vuur zich zeer snel.”

De overleden vrouw heeft ook andere kinderen maar die waren niet aanwezig op het moment van het drama.

Het parket van Bergen heeft zondagmiddag aangegeven dat de brand ontstond door een elektrisch probleem aan een verdeelstekker.

Door jvh
AANGERADEN