Verwachtingen ingelost: Mentissa (22) uit Denderleeuw plaatst zich voor finale van ‘The Voice’ in Frankrijk

Bron © L'Avenir

Mentissa Aziza (22) Foto: TF1

Mentissa Aziza (22) schitterde al in de Belgische én de Nederlandse versie van het tv-programma ‘The Voice’, en nu lijkt het meisje uit Denderleeuw ook goed op weg naar een knap resultaat in Frankrijk. Zaterdag plaatste ze zich alvast voor de finale.

De Franse televisiezender TF1 zond zaterdag de halve finale van het hitprogramma uit, waarin acht kandidaten zich aan het oordeel van de jury én het brede publiek onderwerpen. Mentissa bracht daarin haar versie van het lied ‘Pour ne pas vivre seul’ van Dalida, en plaatste zich als één van de vier uitverkorenen voor de finale. Die wordt volgende week uitgezonden.

LEES OOK. Ze won al The voice kids, schitterde in The voice Holland en nu is Mentissa (22) topfavoriete in The voice France: “Ik hoop dat dit een springplank is naar een muzikale carrière” (+)

Aziza won in 2014 de eerste editie van ‘The voice kids’ in Vlaanderen, en in 2019 schopte ze het in ‘The Voice of Holland’ tot de Knockouts. Voor de Franse editie werd ze zelf aangezocht door de organisatoren, en haar deelname blijft allesbehalve onopgemerkt. De Fransen tippen haar zelfs als topfavoriet. Ze zou de eerste Belgische kunnen worden die de Franse wedstrijd wint.

De vertolking van ‘Chandelier’ van Sia door Mentissa eerder in het programma. Video: YouTube

Door jvh
AANGERADEN