David Goffin wint meteen bij heroptreden in ATP-toernooi Rome: “Ik zette goed druk op Caruso”

Bron © BELGA

Foto: EPA-EFE

David Goffin (ATP 13) heeft zondag meteen gewonnen bij zijn heroptreden op gravel, tijdens de ATP Masters 1.000 in Rome. Vorige week was Goffin nog afwezig in Madrid vanwege een blessure aan de adductoren, maar vandaag kon de 30-jarige Luikenaar meteen de zege pakken tegen de Italiaan Salvatore Caruso (ATP 80). Op ‘Campo Centrale’ werd het 6-4 en 6-1 in 1u23.

“Ik was zeer solide in mijn slagen”, verklaarde hij na zijn overwinning. “Ik sloeg vrij hard en recht. Op sommige ballen kon ik ook agressief terugslagen. Dus ik kon zo goed druk zetten op mijn tegenstander. Daardoor begon hij fouten te maken. In het begin kwam ik wel in de problemen door mijn timing bij mijn opslagen. Mijn start was dus niet goed. Maar daarna kwam ik beetje bij beetje in de wedstrijd, waardoor ik ook rustiger kon spelen. Ik won ook steeds meer eerste ballen. Ik ga morgen/maandag wat aan enkele pijnpunten werken, maar verder gewoon verder doen zoals ik vandaag speelde.”

Dankzij de overwinning kijkt David Goffin uit naar de tweede ronde. Daar ontmoet de Belgische nummer één ofwel de 24-jarige Rus Karen Khachanov (ATP 23), ofwel de 30-jarige kwalificatiespeler Argentijn Federico Delbonis (ATP 77).

“Delbonis is een goeie linkshandige speler. Ik heb zijn wedstrijd tegen Carreno Busta gezien in Madrid”, verklaarde hij. “Hij kan zeer hard spelen, met een speciale, maar zeer efficiënte opslag. Ik speelde slechts één keer tegen hem in de Davis Cup op hardcourt in Vorst Nationaal. Daar heb ik dus weinig aan om te vergelijken. Karen is een fantastische speler. Hij heeft al betere periodes gekend, maar hij zal er staan. Hij heeft enorm sterke slagen en kan snel zijn. Het zijn beide standvastige spelers, maar ik ga zeker proberen er een goede wedstrijd van te maken.”

Elise Mertens (WTA 16) maakt maandag haar opwachting in de Italiaanse hoofdstad tegen de Russin Veronika Kudermetova (WTA 28). Net zoals Goffin kreeg de Limburgse af te rekenen met blessureleed, waardoor ze haar kwartfinale in Madrid van afgelopen week tegen de latere Wit-Russische winnares Aryna Sabalenka voortijdig moest staken.

Door Maarten Vanhoof
AANGERADEN