Restje sla weggooien? Met deze tips van Sofie Dumont hoeft het niet

Sla is er in allerlei vormen en smaken. — © Shutterstock
Heb je na een salade te maken nog een halve krop sla over? Laat die restjes dan niet verloren gaan. Dit zijn de tips van Sofgie Dumont.
“Heb je de sla al gemengd met een dressing, dan gooi ik de restjes wél weg”, zegt Sofie Dumont. “Want dat wordt vies en verlept snel.” Heb je nog een puur restje over? Dan kun je het in de soep gooien. “Of maak er een tabouleh van: een paar tomaten en een beetje komkommer fijn snijden, en dan samen met de sla onder wat couscous mengen. Je kunt hetzelfde ook doen met wat pasta of quinoa. Om er een echte maaltijd van te maken kun je ook wat kaas toevoegen. Zo heb je makkelijk een lunch voor de dag nadien.”
Lees ook
Nieuwe kookboek Sofie Dumont uitgetest, en oef: de focus ligt niet alleen op gezond
Verse fishburgers, een eigerecht om mee uit te pakken en een smeuïge crème brûlée-taart: straffe recepten van Sofie Dumont
Sofie Dumont kookt in Pepinster en zamelt geld in: “Hebben onze hulp nog altijd meer dan nodig”
Video
Meer Lifestyle
Bekende Nederlander kust voor de ogen van zijn vrouw met een ander: “Alleen als ze erbij is.” Kan zo’n open relatie werken?
BV Hotspot. Olga Leyers geniet van Rome en boer William lijkt van de markt
Hugo en Mia genieten bijna dagelijks van hun zelfgemaakte zwembad: “Vroeger gingen we op reis, nu is dit ons grootste genot”
Royal affairs. Het pluisje dat haar affaire verraadde, en de band tussen een prinses en Mick Jagger
Sterrenchef Danny Horseele proeft garnaalkroketten aan onze kust en deelt een 11 op 10 uit: “De lekkerste die ik ooit al at”