Politie lost akelige details over gewapende inbraak bij PSV-spits Eran Zahavi: vrouw mishandeld, kinderen vastgebonden

Bron © De Telegraaf, Het Parool, Voetbal International

Foto: RR

Het gezin van PSV-spits Eran Zahavi is zondagmiddag het slachtoffer geworden van een brutale overval. Daarbij werd de vrouw van de voetballer vastgebonden en mishandeld in het bijzijn van vier jonge kinderen, die tape over hun mond kregen.

De 33-jarige Israëliër heeft een villa in de wijk Buitenveldert in Amsterdam Zuid. Zahavi zat samen met zijn PSV-ploegmakkers op de bus op weg naar Tilburg voor een wedstrijd tegen Willem II toen hij telefoon kreeg van zijn vrouw Shay. Op dat moment waren de overvallers nog in de woning. De vrouw moest Zahavi bellen om te vragen waar de waardevolle zaken lagen.

Bij de overval zou de vrouw van Zahavi zijn vastgebonden en mishandeld. Zo zou haar haar zijn afgeknipt. Er zou ook met een vuurwapen zijn gedreigd en een van de kinderen zou zijn geslagen. Dat meldt Het Parool.

Heftig

“Eran zat bij mij in de bus en ik merkte aan zijn reactie dat er iets aan de hand was, hij was zwaar overstuur”, aldus teamgenoot Marco van Ginkel. “Het leek erop dat de overval nog gaande was toen hij gebeld werd, hij was veel in het Hebreeuws met zijn vrouw aan het praten. Dat hij zijn vrouw in nood aan de telefoon had? Waarschijnlijk wel. Dat was heel heftig, al ken ik verder de details niet. Ik hoop vooral voor de kinderen, zijn vrouw en Eran zelf dat ze hier snel bovenop kunnen komen.”

“We waren heel erg aangeslagen als ploeg, een heel harde dreun voor de wedstrijd”, zegt PSV-aanvoerder Denzel Dumfries. “De emoties vlogen bij ons door de bus heen. We konden hem alleen laten weten er voor hem te zijn, verder ben en voel je je op zo’n moment machteloos als ploeg.”

PSV-trainer Roger Schmidt liet elke speler nog voor de wedstrijd contact opnemen met het thuisfront.

“We hebben de spelers naar huis laten bellen om te checken of bij hen alles nog in orde was, die zekerheid wil je op zo’n moment hebben als speler”, aldus de coach. „We waren met onze gedachten bij Eran en zijn familie. Zonder de details te weten kunnen we alleen maar hopen dat er niet iets heel ergs gebeurd is.”

Ook kinderen vastgebonden

“Er zijn gelukkig geen gewonden gevallen”, reageert een woordvoerder van de Nederlandse politie bij de Telegraaf. “Er zijn geen verdachten aangehouden. Mogelijk deed de verdachte zich voor als pakketbezorger. Wij wachten nu de aangifte af. Het is onduidelijk of er spullen zijn meegenomen.”

De politie van Amsterdam verspreidde intussen wel een opsporingsbericht. “Op zondag 9 mei heeft er een woningoverval plaatsgevonden op de Arenborg in Zuid- Buitenveldert. Twee mannen drongen de woning binnen en bedreigden de bewoonster die thuis was met vier jonge kinderen. De recherche is op zoek naar camerabeelden van de omgeving. Rond 14.40 uur wordt er bij de woning aangebeld en de bewoonster ziet dat er een man met een postbezorgersjas voor de deur staat. Wanneer zij de deur open doet wordt ze direct door de man tegen de muur gedrukt. Achter deze verdachte komt een tweede man met een vuurwapen in zijn hand de woning binnen en bedreigt hiermee de bewoonster.”

“De verdachten bedreigen de bewoonster met het vuurwapen en binden de bewoonster vast, ook de kinderen worden vastgebonden en krijgen tape op hun mond geplakt. De twee verdachten gaan op zoek naar waardevolle spullen en halen de woning overhoop. De verdachten gaan er uiteindelijk vandoor met verschillende persoonlijke eigendommen en contant geld en laten de bewoonster en de vier kinderen hulpeloos achter. De vrouw en de kinderen hebben gelukkig geen letsel opgelopen, maar de overval is voor alle betrokkenen erg heftig en traumatisch geweest.”

“Schokkend”

Zahavi en zijn vrouw reageerden via Instagram op de gruwelijke feiten.

“Bedankt allemaal voor al jullie medeleven en liefde”, aldus de spits van PSV. “Ik wil iedereen vragen om begrip te tonen en onze privacy te respecteren, zodat wij dit kunnen verwerken. Wat wij hebben meegemaakt, gaat verder dan zomaar inbraak en diefstal. Mijn vrouw, de koningin.”

“Mijn familie en ik hebben gisteren iets schokkends meegemaakt”, aldus Shay Zahavi. “Een overval met geweld op de plek die voor ons het veiligste plekje op de wereld zou moeten zijn: ons huis. We hebben zware uren beleefd en hebben even de tijd nodig. Ik wil benadrukken dat de overvallers de kinderen met geen vinger hebben aangeraakt, zij zijn lichamelijk in orde! Mentaal gezien zullen we hard moeten werken om hier zo goed mogelijk uit te komen. Ik bedankt iedereen voor de bezorgdheid en de bereidheid om te helpen. Hartverwarmend, dank!”

Door Vincent Van Genechten