Kampioenenmaker zonder weerga: Kingsley Coman zet straffe reeks verder met tiende titel in negen seizoenen

Foto: BELGAIMAGE

Hij wordt er volgende maand pas 25, maar de erelijst van Kingsley Coman is nu al eentje om jaloers op te zijn. De Franse winger veroverde zopas de Duitse titel met Bayern München. Daarmee zet Coman een unieke reeks verder: sinds hij prof werd, werd hij elk seizoen kampioen.

Twee titels met PSG, twee met Juventus en ondertussen zes met Bayern München. De prijzenkast van Kingsley Coman puilt ongetwijfeld uit, want hij won ook nog de Champions League, Duitse, Franse en Italiaanse bekers in zijn nog jonge carrière.

Maar de strafste statistiek is dat hij al elk seizoen landskampioen werd sinds hij op het profniveau uitkomt. Zijn aandeel in de titels van PSG (‘12-’13 en ‘13-’14) was weliswaar beperkt, ze prijken toch maar mooi op zijn palmares. Ook in ‘14-’15 was het raak, ditmaal in de Serie A met Juventus. De Fransman kwam er al vaker in actie, maar een bassispeler werd hij niet in Turijn. De start van het daaropvolgende seizoen maakte hij nog mee met de Oude Dame, maar op het einde van de zomermercato trok hij op huurbasis naar Bayern München. Daar kwam hij volledig tot ontplooiing, met vier goals en zes assists in 23 Bundesliga-optredens.

Het zorgde voor een uniek seizoen in de carrière van Coman: twee titels met twee verschillende ploegen in één jaar. In de Allianz Arena waren ze tevreden van zijn inbreng en de huurovereenkomst werd omgezet in een definitieve transfer. Geen betere plek om zijn straffe reeks verder te zetten natuurlijk, want de hegemonie van Bayern in Duitsland is overweldigend. Ook de voorbije vijf seizoenen mocht Coman de landstitel bijschrijven op zijn palmares. Kan hij onder Julian Nagelsmann zijn straffe reeks verder aandikken?

Door Raf Hermans