Gianni Vermeersch: “Mannen als Sagan en Gaviria hebben de laatste honderd meter net dat tikje power meer”

 ©  BELGA

Gianni Vermeersch sprintte zich achter de solerende Taco van der Hoorn naar een zesde plaats, waarmee hij eerste Belg werd. “In principe is onze Giro na Tim Merlier geslaagd, maar alles wat er nu nog bijkomt, kan het alleen maar mooier maken. Het ware nog mooier geweest indien we voor de overwinning konden sprinten. Er bleef één renner voor. Ik bleef iets te lang ingesloten op de rechterkant, maar het was niet zo dat ik de sprint zou winnen. Misschien een plaatsje of twee, drie dichter, maar je merkt wel dat mannen als Sagan en Gaviria die laatste honderd meter net dat tikje meer power hebben.”

“Er werd heel hard gekoerst vandaag”, aldus de West-Vlaming. “Al heb ik al bij al die klim heel goed overleefd. Ik droom van rit elf. Laat ons hopen dat ik die dag over even goede zoniet betere benen dan vandaag beschik.”

Vermeersch werd zesde, hoewel hij op 1400 meter van de streep nog in de graskant sukkelde: “Ik wou een renner van Intermarché-Wanty Gobert voorbijgaan, maar hij ging een beetje te veel naar links. Ik kon gelukkig snel opnieuw de baan op, maar het kostte toch wel wat krachten om nog voorin te raken. Of ik de snelste sprint van het pak reed? Dat weet ik niet. Ik heb zelf de sprint nog niet gezien. Ik zat eigenlijk niet goed geplaatst. Het duurde vrij lang vooraleer ik kon sprinten. Dat Tim er niet bij was? Het bleef vooraf afwachten hoe hij die eerste rit had verteerd. Hij heeft niet top geslapen. Wat begrijpelijk is. En er werd enorm hard gekoerst, met een heel sterke kopgroep. Het peloton kon niet anders dan bergop het tempo hoog leggen en uiteindelijk kwamen de ploegen van de sprinters nog te kort tegen Taco van der Hoorn. Ik ben blij dat ik het tempo aankon. We hebben onze rit al binnen”, aldus de West-Vlaming die slaapkamergenoot is van Merlier.

“Tim zei me vanochtend nog dat hij eindelijk begint te beseffen wat er gebeurd is zondag in Novara. Toen we naar de Giro gingen, zei ik nog tegen hem: zie ons hier nu zitten, het begon als twee crossertjes. En gisteren heb ik net hetzelfde gezegd: twee crossertjes, waarvan er eentje al een rit gewonnen heeft in deze Giro.” (md/hc)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten