Roméo Elvis laat weer van zich horen na beschuldiging van aanranding

 ©  BELGAIMAGE

Met een nieuwe single laat Roméo Elvis (28) voor het eerst in negen maanden weer van zich horen. De Brusselse rapper hield zich gedeisd sinds hij in september vorig jaar beschuldigd werd van aanranding. In het lied ‘TPA’ blikt hij terug op zijn fout.

Dennis Van Goethem

“Ik besef dat ik mijn handen op een ongepaste manier heb gebruikt. Ik dacht dat ik inging op een uitnodiging. Toen het er geen bleek te zijn, ben ik gestopt. Ik heb spijt.” In zijn officiële statement na de beschuldiging van aanranding vorig jaar hield Roméo Elvis het op een droge reactie. Een jonge vrouw had hem beticht en staafde dat met privéberichten waarin hij zich verontschuldigde. Tot juridische stappen kwam het niet, maar de commotie kostte Elvis zijn samenwerkingen met collega-rapper Damso en kledingmerk Lacoste. Daarna werd het stil rond de artiest.

LEES OOK. Roméo Elvis beschuldigd van aanranding: “Heb excuses aangeboden, maar dat was waarschijnlijk niet genoeg”

Tot nu: met TPA heeft Roméo Elvis een nieuwe song uit. TPA – kort voor ‘tout peut arriver’ (‘alles kan gebeuren’, red.) – gaat over de keerzijde van succes en hoe snel het geluk kan keren. “Nu ik aan de top sta, kan ik alleen maar vallen”, zingt hij er. Een verwijzing naar de tumult. In een gesprek met het Franse blad Télérama gaat Elvis voor het eerst dieper in op de feiten.

“Ik hoop dat de mensen inzien dat ik mijn fout begrijp”, vertelt hij. “Ik had geen zin om een tekst te schrijven die terugkwam op de zaak, maar tegelijk wil ik mijn verantwoordelijkheid opnemen.” Elvis geeft toe dat hij zich schaamt over de gebeurtenissen. “Ik snap de reactie van die jonge vrouw. Ik heb er lessen uit geleerd. Zeker omdat mijn vriendin en mijn kleine zus (zangeres Angèle, red.) ook ter verantwoording werden geroepen op sociale media. Terwijl ik degene ben die alles heeft veroorzaakt.”

TPA is het eerste werk van Roméo Elvis sinds zijn succesplaat Chocolat uit 2019 en het minialbum Maison dat erop volgde. Momenteel broedt hij op nieuw materiaal, maar een verschijningsdatum is er nog niet.

Bekijk de videoclip van ‘TPA’ hier:

Aangeboden door onze partners

Lees ook