Thomas Van der Plaetsen trekt naar Götzis in zoektocht naar olympische kwalificatie

 ©  REUTERS

Thomas Van der Plaetsen neemt in tegenstelling tot Nafi Thiam wel deel aan de prestigieuze Hypomeeting in het Oostenrijkse Götzis op 29 en 30 mei. Dat liet de voormalige Europese kampioen op de tienkamp maandag weten aan Belga.

Bron: BELGA

In Götzis probeert Van der Plaetsen om meer zekerheid te verwerven over zijn olympisch ticket. Dat kan ofwel door de rechtstreekse limiet van 8.350 punten te scoren, ofwel door nog wat verder op te schuiven op de olympische ranking. Het persoonlijk record van de Oost-Vlaming bedraagt 8.332 punten. Op de olympische ranking is hij momenteel 19e, terwijl de beste 24 naar Tokio mogen.

“Het blijft de grootste wedstrijd”, verklaart Van der Plaetsen zijn keuze voor de Hypomeeting. “En door er op tijd op het seizoen aan te beginnen, bouw ik nog wat marge in voor moest er iets mislopen. Het wordt een goeie test waaruit ik zal kunnen afleiden wat er nog moet bijgestuurd worden, maar ik hoop ook om wat meer zekerheid te krijgen over mijn olympische deelname. Die onzekerheid waar zo veel atleten nu mee zitten, is echt niet leuk.”

Hoe hoog hij precies kan mikken in Götzis, is voor Van der Plaetsen nog enigszins een vraagteken. “Het is moeilijk om voorbereidingswedstrijden te vinden, dus ik zal eraan beginnen zonder veel competitie in de benen. Als alles meteen goed zit bij mij en het weer is ook goed in Götzis, dan is de automatische limiet een optie”, besluit hij.

Olympisch kampioene Nafi Thiam had eerder laten uitschijnen dat ze ook naar Götzis zou trekken, maar kwam daar op terug. Ze verkiest losse wedstrijden in individuele nummers. Haar vriend Niels Pittomvils is wel van de partij in Götzis.

Gerelateerd

Aangeboden door onze partners