PODCAST. Giro Espresso: “Volgens de huidige roze trui Filippo Ganna pakt Evenepoel vandaag het roze. Dat belooft.”

Onze repoter Jan-Pieter De Vlieger schat de tijdritprestaties van Remco Evenepoel heel hoog in. 

De eerste drie dagen van de Giro stelden niet teleur: Remco Evenepoel was meteen op de afspraak bij de start in Turijn, Tim Merlier spurtte naar een knappe zege op dag twee en Taco van der Hoorn zorgde voor wielerromantiek op dag drie. Maar volgens Filippo Ganna moet het mooiste nog komen: hij gokt dat Evenepoel straks zijn roze trui overneemt.

Michaël Van Damme

Reporter Jan-Pieter De Vlieger wikt de eerste prestaties van deze Giro en stelt vast dat ze nóg straffer zijn dan ze lijken. “In de openingstijdrit plaatste Remco zich met zijn zestig kilo in de top tien tussen beren van meer dan 1m90. En Merlier heeft zijn vaste lead out zelfs niet nodig voor ritzeges.”

Ontdek de podcasts van ‘De Koers is van ons’

Het is niet zomaar een slogan, het is het hele jaar door het motto van Het Nieuwsblad. De Koers, die is van ons. In tekst, maar ook in audio. Daarom biedt Het Nieuwsblad u naast krant en site doorheen het seizoen een reeks wielerpodcasts aan. Met deze eerste van een reeks podcasts tijdens het wielervoorjaar zijn we toe aan onze meest recente worp. Wie na deze reeks de smaak te pakken heeft, kan via onderstaande link al onze wielerproducties terugvinden. De voetballiefhebbers onder u kunnen elke maandag dan weer genieten van Sjotcast, onze podcast over voetbal.

Podcast De Koers is van Ons. Beluister hier al onze producties.

Aangeboden door onze partners