Taco van der Hoorn: wie is die vreemde vogel die voor dolle taferelen zorgde bij Intermarché - Wanty-Gobert? En waarom heet hij Taco?

De Nederlander Taco van der Hoorn heeft zijn Belgische ploeg Intermarché - Wanty-Gobert maandag de ritzege bezorgd in de Ronde van Italië. Hij was tijdens de derde etappe van 190 kilometer tussen Biella en Canale de enige renner van een vroege vlucht die weerstond aan het peloton. Maar wie is die vreemde vogel? Vijf weetjes over de 27-jarige Rotterdammer, waaronder de oorsprong van zijn opvallende voornaam.

1. Hij dacht in 2017 nog dat zijn carrière erop zat. Na een val raakte hij maar niet hersteld van een hersenschudding. “Als ik twee boterhammen op had, was ik zo van streek dat ik opnieuw drie uur plat moest in een volledig duistere kamer. Zo’n vijf maanden lang heb ik meer platgelegen dan dat ik op mijn benen stond.”

2. Hij werd genoemd naar Taco van den Honert, een Nederlandse hockeyspeler en winnaar van een gouden medaille op de Spelen. “Wat Taco betekent? Iets met vlees misschien? Ik zou het niet weten. Niks, denk ik.”

3. Hij rijdt in zijn vrije tijd met een gammel VW-busje Europa rond. Verkent er in de winter bovendien de Vlaamse klassiekers mee.

4. Hij stuntte in het verleden al eens met een gelijkaardig kunstje als gisteren in de Giro. Won in 2018 in de Binckbank Tour, ook toen verkeek het peloton zich op de vroege vlucht.

5. Hij had als wieleridool Sebastian Langeveld, een gewezen winnaar van de Omloop Het Nieuwsblad. “Ik heb jarenlang in zijn fanclub gezeten.”

LEES OOK. Taco van der Hoorn, de man die drie jaar geleden op vakantie ging in een aftands VW-busje en zo de wereld verkende

Die vreemde vogel zorgde alleszins voor dolle taferelen in de ploegwagen bij Intermarché - Wanty-Gobert:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

(wvo)

Aangeboden door onze partners