Slechts 40 procent van AB InBev-horeca is geopend: ‘Merci Horeca’-actie steunt personeel

 ©  Harold Versteeg | Hollandse Hoogte / ANP

Bron: BELGA

Bierreus AB InBev lanceert dinsdag een nieuwe symbolische actie onder de naam ‘Merci Horeca’: voor elke verkochte Leffe geeft de brouwer 1 euro fooi aan het horecapersoneel. Naar schatting is 60 procent van de horecapartners van AB InBev dit weekend niet open gegaan. De bierreus wil het personeel met de nieuwe actie een symbolisch hart onder de riem steken.

De actie loopt van woensdag 12 mei tot 12 juni. In totaal zal Leffe een maximum van een half miljoen euro aan fooi schenken aan de deelnemende horecazaken. “We willen het horecapersoneel ondersteunen in deze moeilijke tijden”, zegt Thomas Boucheron, senior brand manager Leffe. “Met de actie willen we Belgen inspireren om een fooi te geven. Dit is een sector waar alle beetjes helpen.” Zaken die willen deelnemen, moeten zich registreren via de website van ‘Merci Horeca’.

De bierbrouwer schat dat slechts 40 procent van zijn partners dit weekend de deuren heeft geopend. Veel zaken hebben geen terras of vinden het economisch niet rendabel, zegt AB InBev, maar toch is het bedrijf tevreden met de heropstart. “De klanten zijn dolgelukkig en zelfs emotioneel dat ze hun passie opnieuw kunnen uitvoeren. Ook cafébezoekers genieten zichtbaar van de herwonnen vrijheid, deze veilige en geleidelijke heropening draagt duidelijk bij aan het algemeen welzijn”, zegt Pieter Anciaux, horecadirecteur van AB InBev.

Eerder lanceerde AB InBev ook al de actie Café Courage, waarmee cafégangers tijdens de lockdown virtuele pintjes konden bestellen, die ze dan konden opdrinken van zodra de cafés weer openden. De huur van horecazaken werd daarnaast deels kwijtgescholden, vervallen bier werd vervangen door verse vaten, betalingsschema’s werden aangepast en er werd geïnvesteerd in de tapleidingen. In totaal spendeerde de brouwer al zo’n 20 miljoen euro aan steunmaatregelen.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten