Jury erkent fout in Giro: João Almeida eerst bestraft, maar Portugees ontloopt nu toch tijdstraf

 ©  AFP

João Almeida, de co-kopman van Deceuninck - Quick-Step in de Giro, kreeg maandag in de derde etappe een boete, maar dat bleek achteraf een fout van de jury te zijn.

Strahinja Ristovic

Zelfs bij de jury in de Giro maken ze fouten. João Almeida zou afval hebben gegooid op een plaats waar dat niet mocht. Dat leverde de Portugees een boete op van 500 Zwitserse Frank (ongeveer 450 euro) en hij moest 25 UCI-punten inleveren.

Maar… het was niet Almeida die dat deed, wel zijn ploegmaat Fausto Masnata. Almeida met nummer 92 werd verward met zijn ploeggenoot Fausto Masnata, die nummer 97 draagt. De jury erkende zijn fout.

Gelukkig maar voor Almeida, want zo ontloopt hij een tijdstraf van één minuut. Bij twee inbreuken wordt immers een tijdstraf van één minuut aangerekend en bij een derde inbreuk dreigt zelfs diskwalificatie. Daar moet de kopman van Deceuninck - Quick-Step zich dus geen zorgen meer om maken. De Portugees staat momenteel vierde in het algemeen klassement, net achter die andere kopman van Patrick Lefevere, Remco Evenepoel.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten