Vader van populaire tennisster maakt het bont: umpire is bedreigingen beu en roept hulp van security in

Ophef in de eerste ronde van het WTA 1.000-toernooi in de Italiaanse hoofdstad Rome (gravel/1.577.613 euro). De umpire van dienst voelde zich tijdens de wedstrijd zo bedreigd door de vader van Camila Giorgi (WTA 83) dat ze er de security bijhaalde.

De Italiaanse thuisspeelster vocht bijna vier uur lang een ware veldslag uit met Sara Sorribes Tormo (WTA 51). De Spaanse, die in de derde set nochtans 0-4 in het krijt stond, trok uiteindelijk aan het langste eind met 7-6 (7/4), 6-7 (7/9) en 7-5.

Giorgi kreeg tijdens de wedstrijd de vurige steun van haar vader, maar die maakte het net iets te bont. De umpire van dienst vond het zelfs nodig om de security te vragen of er iemand in de buurt kon blijven. “De vader van Giorgi is heel kwaad. Is het mogelijk om in de buurt te blijven? Ik zou graag iemand in de buurt hebben.”

De 29-jarige Giorgi stond in 2018 nog 26ste op de wereldranglijst en is bijzonder populair op Instagram, waar ze bijna 400.000 volgers heeft. Ter vergelijking: de bijna 70 plaatsen hoger gerangschikte Elise Mertens heeft er 66.000. Het een en het ander heeft ermee te maken dat de Italiaanse zich ook als model profileert.

Door Vincent Van Genechten
AANGERADEN