Laszlo Bölöni (ex-Antwerp) is opnieuw werkloos na snel vertrek bij Panathinaikos

 ©  BELGA

De Roemeen Laszlo Bölöni is niet langer de coach van Panathinaikos. Dat heeft de Griekse topclub bevestigd.

Vincent Van GenechtenBron: BELGA

De 68-jarige Bölöni ging in oktober vorig jaar aan de slag bij de ploeg uit Athene, een goede maand na zijn ontslag bij AA Gent. Maar hij kon ‘Pana’, dat op twee speeldagen voor het einde van de play-offs in de Griekse competitie niet meer op een barrageplaats voor de Champions League en Europa League kan eindigen, niet naar nieuwe successen loodsen. De nederlaag (0-1) van afgelopen weekend tegen rivaal AEK was het verlies te veel voor de ervaren coach.

Bölöni werd bij Gent op 14 september 2020 ontslagen na amper 25 dagen dienst. De drie seizoenen daarvoor werkte de Roemeen bij Antwerp, met twee vierde plaatsen in de Jupiler Pro League als beste resultaten. Hij werkte eerder al in Griekenland, in 2011-2012 werd hij met PAOK Saloniki vierde in de Griekse hoogste afdeling.

In België kende hij zijn grootste triomfen bij Standard (2008-2010). In zijn eerste seizoen op Sclessin veroverde de Roemeen de landstitel. In het tweede jaar werd de kwartfinale bereikt in de Europa League. Eveneens op zijn palmares staat een dubbel (titel en beker) met Sporting Lissabon in 2002. Verder was Bölöni in Frankrijk aan de slag bij Nancy, Rennes, Monaco en Lens en hij stond kortstondig aan het hoofd van de Roemeense nationale ploeg.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten