Luciano D’Onofrio vertrekt bij Antwerp: “Hij leverde een belangrijke inbreng bij ons spectaculaire sportieve succes”

Antwerp gaat volgend seizoen verder zonder sportief directeur Luciano D’Onofrio. Zijn contract wordt na vier jaar dienstverband niet verlengd. “Het einde van de samenwerking komt er in onderling overleg”, legde de Great Old uit. De 65-jarige Italo-Belg blijft beschikbaar voor bijstand indien de club dat zou wensen.

Vincent Van Genechten, yala

“Belangrijk werk”

Het was intussen al even duidelijk dat er íéts moest gebeuren met het sportieve beleid van de Great Old. D’Onofrio. Nadat deze krant enkele weken geleden had bericht over de groeiende interne onvrede over zijn beleid, werd zijn rechterhand – teammanager Frédéric Leidgens – alvast ontslagen. Nu volgde dus D’Onofrio zelf.

“We wensen de heer D’Onofrio uitdrukkelijk te danken voor het belangrijke werk dat hij voor Royal Antwerp FC leverde: de uitstekende keuze van voetbaltalenten, de selectie en aanwerving van de nodige krachten om het elftal sportief uit te bouwen”, postte de club in een mededeling op haar website. “De heer D’Onofrio leverde een belangrijke inbreng bij het behalen van het spectaculaire sportieve succes. Vier jaar is een eeuwigheid in voetbal en beide partijen kijken dan ook tevreden terug op de samenwerking.”

“Samen met de zakelijke leiders van de club worden de nodige stappen gezet om de continuïteit en de groei van de club verder te blijven voorzien. Het RAFC team is vastberaden om - met de steun van onze supporters, de business community, de stad en alle sportliefhebbers - de ambities van deze prachtige club verder te realiseren.”

Antwerp wil nu snel een nieuwe sportieve structuur installeren. Daarbij wordt de naam van Wim Dedecker genoemd. D’Onofrio was uiteindelijk vier jaar sportief directeur van Antwerp. Het was voorzitter Paul Gheysens die hem kort na de promotie in 2017 naar de Bosuil haalde.

 ©  BELGA

Refaelov

De vrije transfer van Lior Refaelov naar Anderlecht toonde aan wat er scheelde op de Bosuil. D’Onofrio, die de sportieve sleutels van de club in handen had, was allesbehalve gehaast om het contract van de 35-jarige middenvelder te verlengen en dreef hem zo in de handen van paars-wit. D’Onofrio vond dat geen probleem.

Alleen was het zo dat voorzitter Gheysens zijn Gouden Schoen erg graag wilde houden en niet opgezet was met hoe het dossier is verlopen. Hij besefte dat er veel sneller moest worden geschakeld.

D’Onofrio was sinds juni 2017 aan de slag bij Antwerp, dat op dat moment net de promotie naar 1A had behaald. Mede dankzij zijn uitgebreide netwerk vonden tal van topspelers de weg naar de Bosuil. Dieumerci Mbokani, Steven Defour, Jelle Van Damme, Sinan Bolat en Lior Refaelov zijn maar enkele voorbeelden. Antwerp werd achtereenvolgens achtste, vierde en vorig seizoen opnieuw vierde na het stopzetten van de competitie vanwege de coronacrisis. Op dit moment strijdt de club in de Champions’ Play-Offs nog volop voor de tweede plaats. Vorige zomer won de club de Beker van België door in de finale Club Brugge te kloppen.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten