Byebye saaie slakom: een salade serveren kan een pak origineler
Een plat bord gebruiken en de saus apart: eens iets anders dan de klassieke kom. — © Shutterstock
Een salade als bijgerecht eens anders presenteren? Sofie Dumont geeft tips.
1. Een platte schotel
Laat die diepe kom eens in de kast en neem een platte schotel of een plateau. Maak een bedje van sla en schik daar dan de andere ingrediënten op, zoals tomaatjes, komkommer, een fijngesneden sjalotje ...
2. Saus apart
Als je de dressing niet meteen onder de salade mengt, dan blijft die langer goed én kan je de restjes nog recupereren. Een mooi kannetje met dressing presenteert ook fijner.
3. Extra’s graag
Sprenkel wat nootjes of zaadjes over je salade, of wat overgebleven blokjes kaas.
Beste van Plus
Lees ook
Zo vieren de BV’s Internationale Vrouwendag
Kerst zonder Marcel bij de Verhulstjes en bij Louis Talpe vinden ze de lens niet: dit zijn de kerstfoto's van de BV’s
Nieuwe kookboek Sofie Dumont uitgetest, en oef: de focus ligt niet alleen op gezond
Verse fishburgers, een eigerecht om mee uit te pakken en een smeuïge crème brûlée-taart: straffe recepten van Sofie Dumont
Video
Hoofdpunten
Koppel ligt wekenlang dood in huis en wordt pas dan gevonden: “Tragische gebeurtenis”
Experts eisen 100 km per uur op de snelweg en 30 in de bebouwde kom: is de impact echt zo groot? En moet het ook ’s nachts?
Hoe doe je dat, een CEO ontslaan? “Je hoort vaak dat ze met wederzijds respect uit elkaar gaan, maar...”
Er komt een nieuwe coronabarometer, voor mondmaskers in de zorg
Bestuurder gewond na harde klap tegen boom
Gwyneth Paltrow voor rechter na ernstig skiongeval: “Ze stond recht en skiede weg, terwijl mijn cliënt zwaargewond in de sneeuw lag”
Ex-vriendin klaagt Bad Bunny aan voor 40 miljoen
Journalist verstoort persbriefing Witte Huis: “Je discrimineert mij, dit is China of Rusland niet!”
Recht uit ‘Moby Dick’: walvis brengt zeilboot tot zinken in de Stille Oceaan