Dan toch geen doorbraak in 21 jaar oude cold case van vermiste Christophe: speurders vinden niets in kanaal

  • Christophe Maertens is al sinds 16 januari 2000 vermist. Speurders houden een zoekactie in het kanaal.
Izegem -

De Cel Vermiste Personen was woensdag volop bezig met een zoekactie op het kanaal Roeselare-Leie. Onder meer in de omgeving van de Sasbrug werd er gezocht. De speurders waren op zoek naar een doorbraak in het dossier rond Christophe Maertens, een Izegemnaar die in 2000 plots verdween. Uiteindelijk vond men niets interessants terug.

Op zondag 16 januari 2000 verdween Christophe Maertens uit zijn woonplaats in Izegem. Hij vertrok met zijn wagen, een rode Daihatsu Charade met nummerplaat RET-610. Christophe Maertens was op dat ogenblik 26 jaar. Hij leek van de aardbol verdwenen. Zoekacties leverden niets op. Onder meer in 2016 werd nog gezocht in het kanaal Roeselare-Leie naar een doorbraak in het dossier. Dat gebeurde ter hoogte van Izegem en Ingelmunster.

De voorbije week waren speurders opnieuw aan het zoeken in het kanaal. Vorige week donderdagochtend werd er gezocht in de omgeving van het voormalige bedrijf Hanekop, woensdag speurden de onderzoekers onder andere de omgeving van de Sasbrug in Kachtem af. Uiteindelijk werd er niets gevonden dat een doorbraak kon betekenen in het dossier. De speurders haalden onder andere een houtblok, een aanhangwagen en verschillende wielen naar boven, maar deze konden niet gelinkt worden met de zaak rond Christophe Maertens.

AANGERADEN