Schutter doodde zes mensen omdat hij niet uitgenodigd was op verjaardagsfeestje in Colorado Springs

Bron © BELGA

Foto: AP

De man die verdacht wordt van het doodschieten van zes mensen en daarna zelfmoord pleegde op een verjaardagsfeestje in Colorado Springs, is door de politie geïdentificeerd als Teodoro Macias Jr.

Macias (28) was boos dat zijn vriendin hem niet had uitgenodigd voor het feestje. Hij reageerde door haar en vijf van haar volwassen familieleden te doden, zei de politie dinsdag op een persconferentie.

“Deze afschuwelijke daad draait om huiselijk geweld,” zei politiechef Vince Niski van Colorado Springs. Hij voegde eraan toe dat Macias “machts- en controleproblemen” vertoonde in de relatie.

Macias had ongeveer een jaar een relatie met Sandra Ibarra voordat hij haar vermoordde, aldus de politie. De andere vijf slachtoffers werden geïdentificeerd als:

  • Jose Ibarra, Sandra’s broer
  • Mayra Ibarra Perez (32), Sandra’s zus.
  • Melvin Perez (30), Mayra’s man.
  • Jose Gutierrez (21), Melvins broer
  • Joanna Cruz (53), moeder van Jose en Melvin

De families kwamen zaterdag laat bijeen om de verjaardagen te vieren van Melvin Perez, Joanna Cruz en een ander familielid, de 28-jarige Nubia Marquez, die het feest ongeveer twee uur voor de schietpartij verliet.

Drie kinderen waren in de woning op het moment van de schietpartij, maar geen van hen raakte fysiek gewond, aldus nog de politie.

AANGERADEN