Slechts één extra besmetting in door Indiase variant getroffen woonzorgcentrum in Borsbeek

Bron © BELGA
Borsbeek -

In Borsbeek heeft een testronde bij personeel en bewoners van woonzorgcentrum Compostela slechts één extra besmetting aan het licht gebracht. Dat zegt burgemeester Dis Van Berckelaer. Het woonzorgcentrum kende dit weekend een uitbraak van de Indiase variant van COVID-19. In totaal zijn nu zeven personen besmet geraakt.

Van de besmette personen is er één overleden, de anderen hebben volgens Van Berckelaer nog steeds geen of heel lichte symptomen. “We hopen uiteraard dat dat zo blijft”, zegt hij. “Het lijkt er in ieder geval op dat snel ingrijpen de uitbraak heeft beperkt. De niet getroffen afdeling kan vrijdag weer open, in de getroffen afdeling organiseren we maandag een nieuwe testronde en als die negatief is kan ze dinsdag weer open.”

De overleden bewoner was al erg zwaar ziek voor zijn besmetting. Of hij overleden is aan het virus, valt daarom moeilijk uit te maken. De extra besmetting werd volgens de burgemeester vastgesteld bij een tafelgenoot van bewoners die eerder al positief testten. Bij het personeel is niemand besmet.

MEER OVER HET CORONAVIRUS