Terwijl Goffin afgaat, maakt nummer twee van de wereld Medvedev er een circus van in Rome: “Ik wil hier niet zijn”

Bron © BELGA

Foto: REUTERS

Op het ATP Masters 1.000-toernooi in het Italiaanse Rome (gravel/2.563.710 euro) heeft de Rus Daniil Medvedev, de nummer twee van de wereld, woensdag al in de tweede ronde zijn koffers moeten pakken. Zijn landgenoot Aslan Karatsev (ATP 27) toonde zich te sterk met 6-2 en 6-4.

Gravel en Medvedev, het zijn geen al te beste vrienden. De Russische tennisser kon slechts één van zijn laatste acht gravelpartijen winnen. Opmerkelijk.

“Het is de slechtste ondergrond in de wereld voor mij om op te spelen”, zei Medvedev tegen zichzelf in de loop van de tweede set. “Maar als je jezelf wil vuilmaken zoals een hond in de modder, dan oordeel ik niet.” Wat later sprak de Rus ook supervisor Gerry Armstrong aan. “Alstublieft, diskwalificeer mij. Dat is beter voor iedereen. Ik wil hier niet zijn. En waarom mag ik niet vloeken op deze ondergrond. Komaan!”

Zijn maatje Andrey Rublev, die zich wel kon plaatsen voor de zestiende finales in Rome, zat in de tribune en kon het spektakel best appreciëren.

Goffin gaat zwaar onderuit in tweede ronde

In de tweede ronde van het ATP Masters 1.000-toernooi in het Italiaanse Rome (gravel/2.563.710 euro) heeft David Goffin (ATP 13) woensdag zijn wedstrijd in de tweede ronde zwaar verloren van de Argentijn Federico Delbonis (ATP 64). Na 1 uur en 7 minuten spelen stond er 6-2 en 6-1 op het bord.

Goffin maakte in Rome zijn wederoptreden na een blessure aan de adductoren. In de achtste finales kijkt Delbonis het Canadese talent Félix Auger-Aliassime (ATP 21) in de ogen. Hij won dinsdag makkelijk van de Argentijn Diego Schwartzman (ATP 10) met 6-1 en 6-3.

Ook voor Elise Mertens (WTA 16) zit het er al op in Italië. Zij verloor dinsdag in de eerste ronde van de Russin Veronika Kudermetova (WTA 28) met 4-6, 6-2 en 6-3. Na die partij kondigde de Limburgse aan een rustpauze tot aan de start van Roland Garros op 30 mei in te lassen.

Door Vincent Van Genechten
AANGERADEN