Thibau Nys maakt zaterdag zijn debuut in het profpeloton op de weg: “Ik heb er zin in”

 

 ©  BELGAPLUS

Thibau Nys is zich in alle stilte aan het voorbereiden op zijn allereerste profkoers op de weg, meer bepaald de Grote Prijs Vermarc.

Vincent Van Genechten

De wedstrijd in Rotselaar wordt wederom een nationale koers voor elite, die tien lokale rondes van 15,6 km zullen verslinden. “Het Hageland biedt een prachtig en afwisselend decor”, aldus de organisatie. “De groene velden, glooiende hellingen, kasseistroken, pittige heuvels en mooie landwegen zorgen voor het perfecte parcours. Het garandeert een prachtige en spannende wedstrijd van hoog niveau te worden.”

Eentje waar de 18-jarige Nys dus zijn profdebuut zal maken in de kleuren van de Telenet-Baloise Lions. “Straks rijd ik de GP Vermarc. Zeggen dat ik er zin in heb, dat is een understatement”, aldus de zoon van veldritlegende Sven Nys op Instagram. Thibau Nys vertoefde de voorbije dagen op trainingskamp op Mallorca om zich voor te bereiden op zijn vuurdoop op de weg.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Mondmaskerplicht

“De wielerwedstrijd zal te volgen zijn via de live-uitzending van de regionale televisiezender ROB-tv, maar ook via de digitale livestream van Sporza”, klinkt het bij de organisatie. “Toeschouwers die toch naar Rotselaar afzakken om de wedstrijd te volgen, vragen we met nadruk om zich maximaal te verspreiden over het parcours en daarbij steeds de veiligheidsafstand te respecteren.”

Er geldt een mondmaskerplicht voor alle toeschouwers en passanten langsheen het volledige parcours. De politie zal actief controleren op de handhaving van dit gemeenteraadsbesluit.

Naast Thibau Nys zal ook onder andere de winnaar van de eerste editie, Florian Sénéchal, aanwezig zijn met Deceuninck - Quick-Step. De Fransman zal vergezeld worden door teamgenoten Mark Cavendish, Stijn Steels, Jannick Steimle en Bert Van Lerberghe. Lotto-Soudal brengt niemand minder dan Tim Wellens aan de start en bij Alpecin-Fenix zien we Jonas Rickaert.

LEES OOK

Nu in het nieuws