Verlengd Hemelvaartsweekend leidt tot massale uittocht

Ruim 200 kilometer file op Vlaamse snelwegen: “We zijn dat niet meer gewend”

 ©  BELGA

Er stond woensdagnamiddag tot meer dan 200 kilometer file verspreid over de Vlaamse snelwegen. “Eigenlijk is dat elk jaar zo, de traditionele uittocht voor het verlengde Hemelvaartsweekend”, zegt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum. “Maar we zijn dat nu niet meer gewend, hé.”

Het was al van september vorig jaar geleden dat er nog eens zo veel fileleed was op de Vlaamse snelwegen. “We zijn nu wel over de piek heen”, zo verklaart Peter Bruyninckx woensdagavond rond 18.30 uur. “Maar op heel wat plaatsen houd je best toch nog rekening met heel wat vertraging.”

Er waren her en der wel wat ongevalletjes, “maar niets noemenswaardig”. Toch was het de hele dag erg druk op de snelwegen. “Woensdagen zijn altijd wat drukker en we zitten vandaag ook met de traditionele uittocht voor het verlengde Hemelvaartsweekend”, zegt Bruyninckx. “Het was al druk van voor het middaguur en het is sindsdien alleen maar crescendo gegaan. Richting kust, richting Ardennen, overal was het druk.”

Er staan onder meer files op de E40 richting kust (tussen Groot-Bijgaarden en Nevele), op de E40 tussen Veurne en Jabbeke (van Adinkerke tot Middelkerke), op de Brusselse en Antwerpse ring richting Gent, op de E313 richting Antwerpen en op de E17 richting Antwerpen.  (mtm)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten