Brussels gerecht onderzoekt overlijden van Braziliaanse vrouw die in ons land als schoonmaakster wilde komen werken

Bron © BELGA
Brussel -

Een Braziliaanse vrouw die in ons land als schoonmaakster wilde komen werken, zou in Brussel door een man opgesloten en verkracht zijn, en nadien overleden door de gevolgen van dat seksueel misbruik. Dat verklaren familieleden van Cristianny Fernandes de Souza (30), nadat de vrouw aan baarmoederhalskanker stierf in een Brussels ziekenhuis, zo meldt Het Laatste Nieuws. Het Brusselse parket bevestigt dat er een opsporingsonderzoek loopt naar de feiten, maar geeft geen verdere commentaar.

Volgens de krant deden vrienden en familie van de vrouw hun verhaal aan verschillende Braziliaanse media. Cristianny Fernandes de Souza zou in 2019 een Portugese man hebben leren kennen die in Brussel woonde en haar ervan overtuigde naar België komen om als schoonmaakster aan de slag te gaan. De Portugese Brusselaar zou wel gezorgd hebben voor haar vliegtickets en de nodige documenten, maar eenmaal de vrouw in Brussel was, zou hij haar in zijn woning hebben opgesloten. Eerst moeste de vrouw enkel poetsen, maar na enkele weken zou de Portugees haar ook herhaaldelijk seksueel misbruikt hebben, gaat het verhaal.

Na enige tijd zou Cristianny Fernandes de Souza kunnen ontsnappen zijn, met de hulp van een ander slachtoffer, waarna ze naar de politie zou zijn gestapt. Intussen zou ze door het seksueel misbruik een infectie hebben opgelopen, doordat een inwendig vlies scheurde, waarna er baarmoederhalskanker vastgesteld werd. Volgens de familie zouden artsen verklaard hebben dat de kanker een gevolg kon zijn van het seksueel misbruik. Ondanks chemotherapie zou de vrouw afgelopen zondag, 9 mei, overleden zijn in een Brussels ziekenhuis.

Het Brusselse parket bevestigt dat er een opsporingsonderzoek loopt, maar geeft geen verdere commentaar. In de Braziliaanse media zou de omgeving van Cristianny Fernandes verklaard hebben dat de Portugese man nog meer slachtoffers zou gemaakt hebben.

AANGERADEN