Drama voor Simona Halep: gravelspecialiste in tranen na gedwongen opgave twee weken voor Roland Garros

Simona Halep heeft haar wedstrijd in de eerste ronde van het WTA-toernooi van Rome moeten staken door een blessure. Een ramp voor de Roemeense nummer 3 van de wereld en gravelspecialiste met het oog op Roland Garros.

Halep schoot als een raket uit de startblokken tegen Angelina Kerber en won de eerste set vlotjes met 6-1. In de tweede set ging het iets minder vlot voor de winnares van Roland Garros 2018 en Wimbledon 2019. Ze zag de Duitse na een 2-0-achterstand terugkomen tot 3-3.

Toch leek er geen vuiltje aan de lucht voor Halep, tot ze zich misstapte bij een punt. Halep greep naar haar linkerkuit en begon te kreunen van de pijn. De Roemeense moest met hulp van haar fysiotherapeut naar haar stoel gedragen worden, waar ze haar tranen nauwelijks kon bedwingen.

Kerber zag het gebeuren en speelde de perfecte psycholoog. De Duitse pakte een stoel voor Halep en sprak op haar in. De twee speelden in hun carrières al twaalf keer tegen elkaar.

Het is nu bang afwachten voor Halep. Roland Garros begint al binnen iets meer dan twee weken, namelijk op 30 mei. De Roemeense is opnieuw een van de topfavorieten bij de vrouwen.

Door Vincent Van Genechten
AANGERADEN