Kan Louis Vervaeke vandaag de roze trui pakken in de Giro? “Ik hoop op een mirakel”

© Getty Images

Krijgen we straks toch een Belg in het roze? En is het dan een andere landgenoot dan Remco Evenepoel? Al gaat het dan maar om een waterkansje, helemaal uitgesloten is het niet.

Door de val van Joe Dombrowski in de etappe van woensdag is Louis Vervaeke van Alpecin-Fenix plots opgeschoven naar de tweede plaats in het algemeen klassement. Alleen rozetrui-drager De Marchi staat nog 42 seconden voor hem. Als Vervaeke vandaag beter klimt dan De Marchi én zelf niet te veel tijd verliest op de grote namen achter hem in het klassement, zou het dus zomaar kunnen. “42 seconden is redelijk dicht maar het is nog altijd heel ver en de grote favorieten van het eindklassement staan dicht bij mij”, beseft Vervaeke. “Je moet realistisch zijn maar ik ga alles proberen om de roze trui toch te nemen en hoop op een mirakel. Dat heb ik nodig en hoop boven mezelf uit te stijgen.” Toch een kansje dus? “Het zou alleszins een stunt zijn. Maar zeg nooit nooit.”

Realistisch of niet? Feit is dat Vervaeke, in het verleden altijd een aardige klimmer, in de eerste bergrit alvast prima klom. “Maar veel zal afhangen van hoe er gekoerst wordt”, beseft ploegleider Bart Leysen. “Louis zal hoe dan ook moeten kunnen aanklampen bij de toppers.”

Vervaeke voelt zich na enkele mindere seizoen weer goed op de fiets. “Ik heb tijd nodig gehad om me privé goed te voelen en alles op orde te krijgen. Ik heb een fantastische vrouw die naast mij staat en die in verwachting is van een zoontje. Dit geeft me voldoende gemoedsrust.”

LEES OOK. De etappe van donderdag: eerste aankomst bergop  (wvo, md)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten