David Goffin is doodeerlijk na afgang in Rome: “Het was écht slecht”

Bron © BELGA

Foto: ISOPIX

David Goffin (ATP 13) beleefde woensdag een totale off-day tijdens zijn partij in de tweede ronde van het Masters 1.000-toernooi van Rome (gravel/2.082.960 euro). De Luikenaar verloor na nauwelijks één uur en acht minuten tennis in twee korte sets (6-2 en 6-1) van de Argentijnse kwalificatiespeler Federico Delbonis (ATP 64). “Dit was echt heel slecht”, zei Goffin na afloop.

LEES OOK. Terwijl Goffin afgaat, maakt nummer twee van de wereld Medvedev er een circus van in Rome: “Ik wil hier niet zijn”

“Mijn slagen waren niet goed en ik kon hem geen pijn doen”, legde de Belgische nummer één uit. “Ik serveerde dan ook nog eens slecht. Ik maakte werkelijk geen enkel punt. En Federico serveerde goed. Zijn opslag is een beetje apart, en komt van hoog naar beneden. Ik gaf hem te veel tijd in het spel en daar houdt hij van. En als ik dan eens sneller probeerde te spelen, maakte ik fouten. Ik was heel onnauwkeurig. Het was heel slecht.”

Goffin had geen verklaring voor zijn wanprestatie. “Dit is echt ‘un jour sans’, een off-day”, probeerde hij. “En de tegenstander was dan nog eens goed. Ik heb tijdens de wedstrijd nooit een punt gevonden om me aan op te trekken. Ik had moeite met bewegen. We weten allemaal dat de ondergrond hier vaak glad is, de omstandigheden zijn niet makkelijk, maar ik had toch beter moeten doen.”

David Goffin is doodeerlijk na afgang in Rome: “Het was écht slecht”
Foto: EPA-EFE

“Ik moet dit proberen achter mij te laten. Zo’n wedstrijden zouden niet mogen. Ik kan wel eens verliezen, maar niet op deze manier. Het beste is nu snel opnieuw de trainingsbaan op te gaan. Ik weet dat ik me niet ongerust moet maken. Volgende week speel ik in Lyon en daar ga ik proberen meteen weer in het ritme te komen. Ik heb me voor het toernooi ingeschreven na het uitstel met een week van Roland Garros. Meer dan twee weken niet spelen voor de start van een grandslamtoernooi leek me wat veel.”

AANGERADEN