Video van toeschouwer toont pas hoe zwaar Mikel Landa crashte op seingever in Giro

Bron: HC, VML, BELGA

Mikel Landa heeft woensdag bij zijn val in de vijfde etappe van de Ronde van Italië zijn sleutelbeen gebroken. Dat maakte zijn team Bahrain-Victorious bekend in een persbericht. Landa moet de nacht ter observatie doorbrengen in het ziekenhuis van Riccione, waar hij wordt behandeld aan zijn sleutelbeen en meerdere geraakte ribben.

LEES OOK. Twee favorieten uitgeschakeld in Giro: Mikel Landa geeft op na val, plan B van Ineos Grenadiers kan in vuilnisbak

De Bask kon in de slotfase van de rit de Amerikaan Joe Dombrowski (UAE-Team Emirates), die tegen een seingever knalde bij een verkeerseiland, niet meer ontwijken. Hij bleef lange tijd liggen en raakte niet meer verder. Zijn team benadrukte wel dat hij voortdurend bij bewustzijn bleef. Hij werd met een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht, waar de sleutelbeenbreuk werd vastgesteld.

De seingever in kwestie kwam er vanaf zonder veel erg. Een klein wonder, als we de beelden van een toeschouwer langs de kant van de weg zien:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten