Remco Evenepoel over de etappe van vandaag: “Als er niets moet gebeuren, dan zal er niets gebeuren”

Foto: LAPRESSE

Het Giro-peloton staat voor een pittige opdracht met een eerste aankomst bergop na een lange klim. Binnen Deceuninck - Quick Step is de hiërarchie duidelijk na het falen van Joao Almeida in de eerste bergetappe.

Het plan en de rolverdeling bij Deceuninck-Quick Step is duidelijk. Dit liet ook Remco Evenepoel fijntjes weten. “ Er is goed gesproken met de ploeg onderling en iedereen heeft nu hetzelfde doel en dit is alles op mij”, aldus de Vlaams-Brabander die al bekomen was van de hectische etappe van gisteren. “Jammer van die valpartij van gisteren natuurlijk, het was een superhectische finale. Het was lang geleden dat ik dit nog heb meegemaakt, het was er echt wel over. INEOS heeft nu hetzelfde voor als ons. Hun schaduwkopman (Sivakov, red.) is er ook van tussen. Bij hen is het nog erger dan bij ons natuurlijk.”

Of hij, na negen maanden afwezigheid, schrik had gevoeld? “Neen, schrik niet. Met Iljo heb ik de perfecte wegkapitein. Hij loodst mij heel vlot door het peloton. Ik voel mij goed en veilig, het is gewoon leuk om terug te zijn.”

Over zijn eigen ambities vandaag? Evenepoel: “Het is nog heel vroeg in de Giro. Alles zal vandaag beslist worden op die laatste klim. Normaal is er daar wind tegen en dat zal misschien wel voor een trager tempo zorgen. Het is lang, 35 of 40 minuten klimmen en als iemand een slechte dag heeft, kan er wel wat gebeuren. Maar het belangrijkste is dat je roos hebt op 30 mei. Als er vandaag niets moet gebeuren, dan zal er niets gebeuren want het is nog een heel lange en lastige Giro. Het doel is vandaag om geen tijd te verliezen en om tussen die grote mannen te staan. Ten opzichte van dinsdag is het lang klimmen. Dat ligt me beter.”

Door gvdl, wvo, md
AANGERADEN