Wout van Aert volgende week naar Sierra Nevada en wél in het BK tijdrijden in Ingelmunster

Foto: BELGA

Wout van Aert en Jumbo-Visma hopen dat hij volgende week op stage naar de Sierra Nevada kan trekken. De winnaar van Gent-Wevelgem en de Amstel Gold Race is herstellend van een blindedarmontsteking waaraan hij vorige week vrijdag geopereerd werd in Herentals. Hij zal op 16 juni aan de start staan van het BK tijdrijden in Ingelmunster.

De hertekende plannen van de Kempenaar beginnen vorm te krijgen. Van Aert rijdt momenteel thuis heel rustig op de rollen en zal piano piano in Spanje herbeginnen, waar al wat renners van Jumbo-Visma aan het trainen zijn en ook zijn coach Marc Lamberts is. Daarna steekt Van Aert met de Tourkern door naar Tignes in de Franse Alpen.

Van Aert schrapt dus het Critérium du Dauphiné, waar hij vanaf 30 mei voorzien was, en zal ook niet starten in de Ronde van Zwitserland. Hij trekt bijgevolg zonder competitie de Tourvoorbereiding door tot de Belgische kampioenschappen. In tegenstelling tot wat eerst werd meegedeeld, verdedigt Wout van Aert in Ingelmunster op woensdag 16 juni wél zijn Belgische titel tijdrijden en staat hij vier dagen later aan de start van het BK op de weg in Waregem. Da’s goed nieuws voor Ingelmunster, want het lijkt erop dat ook Remco Evenepoel het BK tijdrijden zal overslaan, maar die beslissing wordt pas na de Giro genomen. (hc)

Door Hugo Coorevits
AANGERADEN