Pieter Serry pardoes onderuit geramd door onoplettende ploegleiderswagen van BikeExchange, chauffeur wordt uit koers gezet

Pieter Serry (Deceuninck-Quick Step) werd donderdag in de zesde rit van de Giro d’Italia onderuit gereden door een ploegleiderswagen van Team BikeExchange. De schade voor de Oost-Vlaming viel mee, de ploegleider kreeg een fikse scheldpartij over zich heen. Na de race besliste de jury om de ploegleider te beboeten en de chauffeur uit wedstrijd te halen.

Serry liet zich uitzakken uit een groepje tijdens de slotbeklimming van de rit, toen plots een wagen hem vol langs achteren aanreed. De wagen was net met een neutrale wagen iets aan het uitwisselen en had Serry niet opgemerkt. De wagen kon op tijd stoppen, en de valpartij voor Serry was uiteindelijk niet zo erg. De Oost-Vlaamse klimmer kon snel weer verder, maar niet zonder de ploegleider van BikeExchange een stevige uitbrander te bezorgen. De wedstrijdjury was na de rit onverbiddelijk: chauffeur Gene Bates werd uitgesloten van de Giro en moet de wedstrijd dus verlaten. Ploegleider Matthew White krijgt een boete van 2000 Zwitserse frank, terwijl zijn wagen als allerlaatste in de rij ploegleiderswagen geplaatst wordt.

Het is al de tweede keer dit seizoen dat Serry onderuit gereden wordt. Tijdens de eerste rit van de Ronde van Catalonië werd Serry aangereden door de Catalaanse politie. Toen was hij zelfs even buiten westen.

Door Laurens Van Heuverswijn
AANGERADEN