Louis Vervaeke verkleumd na jacht op het roze: “Ik kon enkel denken aan niet onderkoelen”

 

 ©  Getty Images

Louis Vervaeke staat na zes etappes in de Giro d’Italia op een mooie vijfde plaats. De klimmer van Alpecin-Fenix had een hele tijd uitzicht op de roze trui, maar moest uiteindelijk toezien hoe de Hongaarse Attila Valter (Groupama-FDJ) de leiderstrui pakte. Maar Vervaeke kan zich naar eigen zeggen niets verwijten. “Ik had erg koud, maar de omstandigheden zijn er voor iedereen.”

Hugo Coorevits, Laurens Van Heuverswijn

“Vandaag was een speciale dag”, verwees Louis Vervaeke naar de kans om roze te pakken en de slechte weersomstandigheden tijdens de koers. “Ik was verbaasd dat De Marchi loste, en dat gaf mij ook wel vleugels. Maar spijtig genoeg waren die van korte duur. In de afdaling kreeg ik het erg koud. Ik kon enkel denken aan niet onderkoelen en zo snel mogelijk naar de finish rijden. Ik kon bovendien geen extra kleren meer aandoen omdat ik zo bevroren was dat ik niets meer over mijn armen kon trekken.”

Daardoor miste Vervaeke iets te veel voor de slotklim. “Dat, en de combinatie dat ik daardoor niets meer kon eten. Maar ik kan mezelf niets verwijzen. De omstandigheden waren er voor iedereen. Ik kom een paar seconden te laat… Het is wat het is.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten