Jordi Meeus na eerste zege voor Bora-hansgrohe: “Blij dat de kop eraf is”

 

 ©  ISOPIX

“Dit was nu eens mijn ding. Een sprint lichtjes bergop waarbij de weg twee tot drie procent steeg.” Het was een dolblije Jordi Meeus aan de lijn in Hongarije, waar de Lommelaar in Nagykanizsa zijn allereerste zege voor Bora-hansgrohe in de massaspurt pakte en na zijn derde plaats in de openingsrit ook de nieuwe leider werd.

Hugo Coorevits

Het was zijn eerste overwinning van het jaar, maar eigenlijk al zijn vierde zege bij de grote jongens. De drie andere behaalde hij vorig seizoen bij SEG Racing Academy, waar ook zijn vriend David Dekker en Alberto Dainese vandaan komen. De Italiaan verwees hij gisteren vlotjes naar de tweede plaats. “Ik baalde woensdag een beetje na de openingsetappe waarin ik derde werd en Bauhaus won. Het was een snelle sprint waar ik minder van houd en daarbovenop was mijn timing niet ideaal. Vandaag was ik de hele dag uitstekend omringd en ik werd ook fantastisch gebracht door Rudiger Selig. Ik wachtte dan geduldig af tot op 100 meter en versnelde. Ik ben superblij dat ik eindelijk mijn werkgever de zege kan aanbieden. Voor hetzelfde geld gebeurde dat ook al in Nokere Koerse (4de, red), maar daar had ik het geluk niet aan mijn zijde.”

Meeus is na Sagan en Ackermann momenteel de derde sprinter van Bora-hansgrohe, maar dat deert de nog altijd maar 22-jarige Limburger niet. “Ik kreeg al een mooi uitgebalanceerd programma op WorldTour-niveau. Het was met Parijs-Nice, de Ronde van Catalonië en de Ronde van Romandië redelijk zwaar, maar anderzijds is het ideaal om koershardheid op te doen. Ik pluk hier de vruchten van in een Ronde van Hongarije waarin toch acht WorldTourploegen aan de start staan en toch niet te onderschatten valt. Toch hoop ik hier nog eens uit te pakken. Morgen (vrijdag, red) en zondag zijn er nog twee kansen op een massaspurt”, aldus de eerstejaars die op 4 juni de GP Kanton Aargau rijdt en aansluitend de Ronde van Zwitserland als opstap naar het BK in Waregem.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten