Geen roze, geen probleem: Remco Evenepoel staat tweede in Giro en vindt dat “perfect”

“Dit is een perfecte situatie voor ons”, stelde Remco Evenepoel in een videoboodschap van zijn ploeg na de zesde rit in de Giro.

“Ik sta tweede in de stand. Het was niet hét grootste doel om vandaag al het roze te nemen”, stelde de kopman van Deceuninck – Quick-Step. “Ik ben echt heel blij met mijn gevoel op de slotklim. Tijdens de rit zelf was het echt koud. Ik was aan het rillen van de temperaturen en de regen. Maar ik denk dat de jongens me goed gesteund hebben. Aan de voet van de slotklim waren we nog met vijf, zes of zeven. Ik kan het me niet goed herinneren, maar de collega’s bleven rond mij. Ze herinnerden me eraan te eten en te drinken. Op het einde had ik nog energie. Het was echt zwaar door het weer. De klim zelf was dat niet, maar door de omstandigheden werd het een pak zwaarder. Conclusie: we kwamen veilig aan, iedereen kwam goed door de eerste bergrit, uitgenomen Serry’tje die tegenslag had (hij werd aangereden door een ploegwagen, red.). Gelukkig is hij oké .”

Ook Joao Almeida was tevreden na enkele mindere dagen in de Giro. “Het gevoel was fijn. Ik voelde me weer normaal, tussen de beste renners. Het is een leuk gevoel om te werken voor het team en Remco. Ik haal daar ook plezier uit. We haalden als team een goede prestatie en daar mogen we trots op zijn.”

Door hc,2-3
AANGERADEN