REACTIES. Ruud Vormer beseft dat het slechte wedstrijd was, vermoeidheid in de benen bij Antwerp

 ©  BELGA

Club Brugge kan volgende week zondag kampioen spelen, maar een grandioze stap naar de titel zette het donderdag niet. Tegen Antwerp werd het een doelpuntenloze brilscore. Achteraf waren de reacties dan ook bijzonder eerlijk aan beide kanten. “We hebben alles gegeven en weinig weggegeven, maar ook te weinig gecreëerd. Dus 0-0 is wel een correcte uitslag.”

Laurens Van Heuverswijn

LEES OOK. “Na het onding tegen Antwerp rest er nog maar één ding voor Club Brugge: verder wroeten tot de titel binnen is”()

Ritchie De Laet (Antwerp): “Laatste bal was telkens fout”

“We waren er net nog over bezig met spelers van Brugge. Je merkt in de meeste matchen dat in het laatste kwartier de tank leeg geraakt. In het laatste kwartier is er meer gevaar en zijn er meer acties omdat die tackle of die sprint er niet meer uitkomt.”

“We stonden goed, en telkens waren we twee, drie passen verwijderd van een grote kans, maar telkens de laatste bal was fout. Jammer.”

“Hoe lang vorige week is blijven nazinderen? Dat pikt wel even, want we verdienden om te winnen, maar je mag je hoofd niet laten hangen. Nu is het donderdag en hadden we een match en zondag is er alweer een nieuwe. Dus je mag er niet over blijven denken of praten, want dan zal je geen punten meer pakken. Of er factuur gaat komen uit Brussel voor gesneuveld meubilair? Dat zullen ze niet durven denk ik.”

Birger Verstraete (Antwerp): “Vermoeidheid in de benen”

“Vanop het veld is het altijd moeilijk te beoordelen of het een goede match was. Er was wel veel intensiteit en duels. Pak ik geel of kreeg ik geel? Ik kan het accepteren dat ik geel krijg, maar gaan ze nu consequent zijn? Want nu mis ik die match in Brugge door een belachelijke gele kaart. Ik vond hem heel gemakkelijk gegeven. Ik zei dat het zijn tweede fout was op die manier en ik kreeg geel.”

“De wedstrijden volgen elkaar snel op en je voelt wel de vermoeidheid in de benen. Ik vind dat de ploeg weinig te verwijten valt. We hebben alles gegeven en weinig weggegeven, maar ook te weinig gecreëerd. Dus 0-0 is wel een correcte uitslag. In de rust hebben we wat bijgestuurd, maar je moet er ook geraken en je weet dat Club Brugge gevaarlijk is in de omschakeling. Je moet zorgen dat je niet in de rug gepakt wordt, dus konden onze backs niet altijd mee hoog. Ik kan wel geloven dat het niet de mooiste wedstrijd was om te bekijken.”

Ruud Vormer: “Hadden goede zaak kunnen doen”

“Geen goede wedstrijd. Heel weinig kansen aan beide kanten, want het is heel gesloten. Maar ik verwacht wel dat we aanvallend iets meer kunnen brengen. Verdedigend stond het nu wel goed, maar we moesten aanvallend iets meer brengen. Het was niet slecht hé, maar we kunnen wel meer aanvallend. Maar ik begrijp wel dat je na die 3-0-nederlaag op Genk denkt van: “laten we eerste de nul houden”. We hadden nochtans zo’n goede zaak kunnen doen! We hadden zaterdag rustig voor de tv kunnen zitten met z’n allen. Er moest veel meer geloof in komen om hier te winnen. Het tempo moest omhoog om Antwerp pijn te kunnen doen. En dat zat zag je op het einde, maar op dat moment moet je meer crosses versturen en opportunistischer zijn.”

Simon Mignolet: “Meer kansen creëren, anders kun je niet winnen”

“We hebben er een puntje bij en het is een status quo in het klassement. We stonden goed georganiseerd en gaven weinig weg. Al creëerden we zelf ook niet veel. Dat moeten we verbeteren. Het is positief dat we na de afgelopen weken opnieuw stabiel waren, dus dat moeten we meepakken. Maar dan ook iets meer kansen creëren om doelpunten te maken, anders zul je geen wedstrijden winnen. Op eerste instantie wil je op verplaatsing niets weg geven, een punt is dan altijd goed. Zeker met de andere resultaten. Hoewel het zeker geen slecht resultaat is voor ons, hadden we toch liever gewonnen. Nu moeten we het komend weekend thuis doen.”

Frank Vercauteren: “Niet top qua kwaliteit en frisheid”

“Ik heb een dubbel gevoel. Ik kan de jongens weinig verwijten, ze hebben er alles aan willen doen. Ik kan ook tevreden zijn met het resultaat, dat is een beetje logisch. We hebben niet veel weggegeven, maar de kwaliteit en de frisheid was niet echt aanwezig om op meer te hopen of beter te verwachten. Het is een beetje het gevolg van en binnen de verwachtingen, want het is toch een beperkte kern. Ze missen frisheid en moeten veel spelen op korte termijn, wat het moeilijk maakt om bepaalde prestaties te herhalen. Het is niet dat ik het gevoel heb dat we het laten gaan hebben, maar dat het vandaag gewoon qua kwaliteit en frisheid niet echt top was.”

“De juiste keuzes, de juiste bal, de juiste pass.. We hadden een paar kleine mogelijkheden, maar de verderzetting was niet goed. We konden moeilijk een bal bijhouden in de tweede helft. Het zat hem vooral daarin. In vorige matchen vonden we elkaar wel om het de tegenstander moeilijk te maken.

De gele kaart van Birger? De scheidsrechter is mij komen zeggen dat hij al twee keer verwittigd was en bij mij was het de derde keer. Ik had het hem ook nog gezegd in de rust en dan pakt hij toch nog geel. Niet dat het helemaal verdiend was, maar het is wel een beetje weggeven. Het zijn allemaal kaarten voor emoties, discussies en frustraties. En dat heeft ook wel gevolgen voor de volgende match, want we verliezen nu nog een speler voor de volgende match. Dit zou niet mogen gebeuren.”

“Uiteindelijk een gesloten wedstrijd, niet onze bedoeling want we probeerden hele match om dingen te creëren. In het begin van de wedstrijd was er onze beste actie met Mats Rits die diepgang vond. Dat zijn momenten die je moet pakken en daar moet je scoren. Voor de rest hebben we ons kansjes gehad, al waren het er ook geen twintig. Maar dat is ook moeilijk tegen de heel strikte organisatie van Antwerp. Maar ik zie uiteindelijk wel op het einde van de rit dat we een belangrijk punt halen. Plus dat mijn spelers op een goede manier van het veld gestapt zijn, bij de tegenstander zag ik dat er veel spelers zwaar vermoeid waren van achter de bal te lopen. Dus dat moeten we verder bevestigen naar zondag toe.”

“Er waren dingen die beter konden, dat is zo. Maar de intenties waren goed. Er waren veel lopende mensen rond Bas. Hans is ook op een heel goede manier ingekomen. Dus we zetten het verhaal verder van de voorbije maanden. Het wordt nu een optelsom van heel veel wedstrijden kort op elkaar. Het zal kwestie zijn van dat fysiek vermogen. Dat wordt een belangrijke factor op het einde van de rit.”

“We wilden graag het tempo de hoogte injagen, maar dat lukte slechts bij momenten. In het algemeen hebben mijn jongens er wel alles aan gedaan om die muur te slopen. Je weet dat je dan een momentje nodig hebt dat een bal juist valt. Maar ze waren net te ver of net te ver. Het spel lag vaak stil, maar we kennen het spel dat tegen ons gespeeld wil worden. Wij hebben de intentie gehad om de hele match te voetballen, dat is het belangrijkste. We zitten nu nog drie wedstrijden in dit verhaal, we hadden meer punten kunnen halen, maar nu houden we match per match alle focus.”

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt