‘De slimste mens’: Erik Van Looy maakt eerste drie kandidaten bekend

‘De slimste mens ter wereld’-presentator Erik Van Looy is volop bezig met de zoektocht naar nieuwe kandidaten voor het komende seizoen van de populaire tv-quiz. Drie ervan heeft hij alvast beet.

“Ik probeer al jaren Sandra Bekkari en Laura Tesoro in de quiz te krijgen en ik ben heel blij dat het gelukt is”, zegt Erik Van Looy. Donderdagavond heeft hij de eerste drie namen van het komende seizoen van De slimste mens ter wereld gelost bij De Cooke & Verhulst-show. “Laura is een geweldige zangeres, vrolijk en ontwapenend, die ook nog eens buitengewoon kan presenteren en dansen. Onze jury heeft alvast beloofd om bij elk goed antwoord hun stoel om te draaien en ik voorspel dat dat bij Laura wel eens heel vaak zou kunnen gebeuren.”

‘De slimste mens’: Erik Van Looy maakt eerste drie kandidaten bekend
Laura Tesoro stond al een tijdje op het lijstje van Erik voor ‘De slimste mens’. Foto: Frank Abbeloos

“Sandra is dan weer kok, en die zijn moeilijk te strikken vanwege hun drukke agenda. Maar Sandra, een van de meest succesvolle kookboekenauteurs van Vlaanderen (ze schreef onder meer de reeks ‘Nooit meer diëten’, red.), maakte gelukkig wat tijd vrij voor onze quiz.”

‘De slimste mens’: Erik Van Looy maakt eerste drie kandidaten bekend
Sandra Bekkari is onder meer de auteur van de ‘Nooit meer diëten’-kookboekenreeks. Foto: FRANK ABBELOOS

Uitkijken wordt het ook naar de komst van Dorian Liveyns. Die zal mogelijk mentale steun vanuit de jury krijgen, want hij is de wederhelft van James Cooke. “Dorian zag als musicalacteur veel werk wegvallen, maar als hij die tijd heeft gebruikt om te studeren, dan hebben we te maken met een grote kanshebber. Hij was al straf op onze cafétest. James heeft mij bovendien beloofd om maar liefst twee keer naakt rond de studio te lopen als hij De slimste mens wordt. Ik weet niet of Dorian daardoor net meer of minder zijn best gaat doen.”

“Veel stress”

Dorian hoopt vooral dat James tijdens zijn eerste aflevering erbij zal zijn. “Hij zou me op mijn gemak stellen en mijn ergste stress doen verdwijnen. Alhoewel ik weet dat hij nog meer zal stressen dan ik”, zegt hij. “Erik heeft het mij een paar maanden geleden gevraagd. Ik was erg verrast. Maar heb wel eerst getwijfeld om ja te zeggen. Ik krijg namelijk snel erg veel stress. Ook James raadde het me af. hij was bang voor de helse, stresserende maanden die nu nog komen. (lacht) Nu ik heb toegezegd, denk ik toch vooral: waar ben ik in godsnaam aan begonnen?

Waarom hij dan toch ja gezegd heeft? “Ik ben een grote fan van het programma én van Erik. Vroeger mocht ik altijd van mama extra laat opblijven om te kijken en mee te quizzen. Dat maakt het nu heel bijzonder om mee te mogen spelen. Ik heb alvast drie encyclopedieën voor kinderen gekocht om me voor te bereiden. En ook de app en het gezelschapsspel van de quiz zijn vanaf nu dagelijkse kost.” Dat betekent ook oefenen met James. Wie van de twee dan de slimste in huis is? “Dat is een moeilijke. Laten we zeggen dat ik de meeste weetjeskennis heb en dat James het verstandigst is. We vullen elkaar dus goed aan.”

Dit najaar weten we of een van deze drie Cathérine Van Eylen zal opvolgen als De slimste mens op Play4.

Door Eva De Poorter
AANGERADEN