Politie deelt boetes uit op drukke avond in Gent, twee mensen gearresteerd

Foto: David Van Hecke

Gent -

Het was zoeken naar een vrije terrastafel in de Gentse binnenstad donderdagavond, maar grote incidenten bleven uit toen om 22 uur alles dicht moest. De politie deelde wel twaalf coronaboetes uit. Twee mensen mochten een nachtje in de cel doorbrengen.

“In de parken was het rustig en de Overpoort zat voor zeventig procent vol, maar in de Gentse binnenstad was het druk.” Dat zegt politiewoordvoerder Liesbet De Pauw vrijdag. Donderdag trokken opnieuw heel wat Gentenaars naar de terrassen. De temperaturen waren aangenaam en alles zat bomvol.

“Maar na 22 uur verliep de ontruiming ordentelijk”, zegt De Pauw. De politie moest toch tien boetes voor samenscholing uitschrijven en twee voor een inbreuk op de mondmaskerplicht. Daarnaast werden twee personen bestuurlijk aangehouden.

Ook aan de Bijloke, een populaire plek voor jongeren, bleef het donderdagnacht rustig, op wat afgestoken bommetjes na. “75 personen zaten verspreid in groepjes”, zegt De Pauw. Woensdagnacht troepten daar nog vijfhonderd tot zevenhonderd personen samen.

LEES OOK. Vijf bestuurlijke arrestaties in Gent bij start van verlengd weekend

Politie deelt boetes uit op drukke avond in Gent, twee mensen gearresteerd
Foto: SD
Door Simon Dekaezemaker
AANGERADEN