Moet veldrijder Thijs Aerts vingerkootje laten amputeren?

 ©  BELGA

Veldrijder Thijs Aerts staat zondag aan de start van de GP Vermarc, zijn eerste wegwedstrijd van het seizoen. Toch is de kans reëel dat de renner van Baloise Trek Lions één van de komende weken een vingerkootje van de wijsvinger van zijn linkerhand moet laten amputeren.

Dat vertelde teammanager Sven Nys gisteren tijdens de rechtstreekse uitzending van het Circuit de Wallonie, een wedstrijd gewonnen door de Fransman Christophe Laporte. “Dit is nog het gevolg van een val van Thijs net voor de kampioenschappen in het veld”, verduidelijkte Nys. “Bij een ongeval op training - hij botste met een tegenligger - geraakte de vinger van Thijs geplet met een verbrijzeld vingerkootje als pijnlijk gevolg. Er werd geopteerd om een pin te steken in een poging om het vingerkootje te redden.”

Dat leek ook te lukken maar de pijn blijft een constante. “Thijs kan zijn trainingen afwerken, was er op stage in Mallorca ook bij en is conditioneel in orde. Maar je ziet dat hij die vinger mijdt omdat de pijn blijft zeuren. We vrezen dat een amputatie van het vingerkootje de enige mogelijkheid zal zijn om pijnvrij te koersen. Het zal zijn verdere carrière niet in het gedrang brengen.”

Waar en wanneer de ingreep zal worden uitgevoerd, als het al zo ver komt, is niet duidelijk. Thijs Aerts is een voormalig wereldkampioen veldrijden bij de junioren en de jongere broer van Toon Aerts.(gvdl)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten