Voor vijfde nacht op rij beschietingen Israël en Hamas: al minstens 120 doden, onder wie 30 kinderen

Bron © BELGA

Israël vuurde raketten af op een appartementsgebouw in Gaza, een vermeend Hamas-hoofdkwartier. Foto: AFP

Het geweld tussen Israël en de Palestijnen heeft ook in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden. Het was de vijfde nacht op rij dat er over en weer geschoten werd.

De Palestijnse Rode Halve Maan meldt dat er inmiddels in totaal bijna 1.900 gewonden zijn gevallen op de Westelijke Jordaanoever, in Oost-Jeruzalem en in de Gazastrook. Volgens Palestijnse bronnen zijn bij een Israëlische luchtaanval op een vluchtelingenkamp in de Gazastrook zeker zes doden gevallen, onder wie kinderen.

Aan de grens met Libanon, waar het ook onrustig is vanwege demonstraties en waar donderdag raketten op Israël werden afgeschoten, is een tweede demonstrant overleden na te zijn geraakt door Israëlisch geweervuur.

In totaal zouden er al meer dan 120 personen, onder wie een dertigtal kinderen, zijn omgekomen als gevolg van Israëlische luchtaanvallen. In Israël zijn tot dusver acht doden gevallen nadat Palestijnse militanten vanuit Gaza zowat 2.000 raketten hebben afgeschoten.

Het geweld tussen Israël en de Palestijnen is opgelaaid nadat de spanningen over de Israëlische nederzettingenpolitiek hoog waren opgelopen. In Jeruzalem kwam het afgelopen weken al geregeld tot botsingen tussen Palestijnen en de Israëlische politie.

LEES MEER. Filosoof en Midden-Oosten-expert over ‘de derde intifada”: “Zelfs de heilige Obama kon niks doen”

Door blg
AANGERADEN