Belgische triatleten op olympisch schema: zilver voor Jelle Geens, Marten Van Riel en Claire Michel in top tien in Yokohama

In het Japanse Yokohama stond in de nacht van vrijdag op zaterdag de eerste manche van de World Triathlon Championship Series race van 2021 op het programma. Onze landgenoten deden het meer dan uitstekend, met een tweede plaats voor Jelle Geens als absolute uitschieter.

Yokohama was de eerste confrontatie op internationaal niveau over de olympische afstand. Meteen zou duidelijk worden wie de diverse lockdowns het best heeft gebruikt. En dan bleek dat onze landgenoten het zeker niet slecht hadden gedaan. Bij de vrouwen eindigde Claire Michel knap negende, Valerie Barthelemy finishte als zestiende. De wedstrijd werd gewonnen door de Amerikaanse Taylor Knibb. Vooral voor Michel, hersteld van een knieblessure, was het resultaat een serieuze opsteker.

Zilveren Geens

Nog beter verging het de Belgische mannen. Met Jelle Geens en Marten Van Riel stonden twee belangrijke outsiders aan de start. Geens compenseerde een mindere zwembeurt met een sterke passage op de fiets en in het lopen. Het zou hem uiteindelijk een tweede plaats opleveren. Kempenaar Van Riel eindigde knap zevende. De zege ging naar de Noor Kristian Blummenfelt.

Iets meer dan twee maanden voor de olympische triatlon hebben zowel de dames als heren een deftig visitekaartje afgegeven. Zowel individueel als in de relays leeft de hoop op medailles.

Bekijk hier hun reacties

Door gvdl
AANGERADEN