Code geel: KMI waarschuwt opnieuw voor intense buien en onweer

 

 ©  Shutterstock

Wie hoopte op terrasjesweer, lijkt eraan voor de moeite. Zaterdag zijn buien en zelfs een donderslag mogelijk, zondag waarschuwt het KMI opnieuw voor een code geel.

blgBron: BELGA

Zaterdagnamiddag klaart het op vele plaatsen op in ons land, maar er is ook kans op buien, die plaatselijk met onweer gepaard kunnen gaan. De maxima liggen tussen 8 en 15 graden, meldt het KMI. Ook komende dagen beloven weinig beterschap.

Zaterdagavond kunnen er nog een paar intense buien vallen, opnieuw met mogelijk onweer. Ook vannacht blijft de kans op buien groot, met minima tussen 4 en 9 graden.

Code geel

De onstabiliteit wordt zondag groter. Daarom waarschuwt het KMI met een code geel, want op meerdere plaatsen zullen er intense buien voorkomen die met onweer of eventueel hagel kunnen gepaard gaan. Er zijn bovendien ook (zeer plaatselijk) zware windstoten mogelijk.

Maandag wordt het wisselvallig met soms intense buien die gepaard kunnen gaan met onweer. De temperaturen blijven fris met maxima tussen 11 en 15 graden. De wind waait matig.

Ook dinsdag wordt het wisselend tot soms zwaarbewolkt met kans op onweersbuien. De maxima liggen tussen 11 en 15 graden, met een matige westen- tot zuidwestenwind. Het onstabiele weer zet zich ook de rest van volgende week voort, aldus het KMI.

LEES OOK

Nu in het nieuws