Maxime De Zeeuw vanuit ‘oorlogsgebied’ Israël: “Raket ontplofte boven mijn gebouw”

Foto: BELGA

In Israël lopen de spanningen met het conflict met de Palestijnen momenteel hoog op. Dat heeft Belgian Lion Maxime De Zeeuw in Tel Aviv duidelijk ondervonden. De Zeeuw schittert momenteel in de Israëlische Winner League en bij Hapoel Holon.

“De situatie is bangelijk momenteel in Israël. Een raket ontplofte boven mijn gebouw en ik dacht dat het hele gebouw zou instorten omdat de muren enorm trilden. Elke keer als we de sirenes horen, schuilen we in onze kelder tot het voorbij is. Donderdag werden we weer getroffen. Ook de familie in België leeft in angst. Het is niet makkelijk om mee te leven, het is beangstigend, maar we moeten verder. Hopelijk is de situatie snel onder controle. Momenteel (zaterdag) is het wel wat rustiger,” geeft De Zeeuw via WhatsApp mee. “De competitie wordt na een korte periode van inactiviteit ook terug opgestart,” aldus nog Maxime De Zeeuw.

De Israëlische League besliste om de competitie verder af te werken vanaf 19 mei en in een bubbel in Eilat. Deze stad ligt momenteel buiten de oorlogszone en rakketten van Hamas zouden niet tot Eilat geraken. De 34-jarige en 2m06 grote Maxime De Zeeuw kent een topseizoen. De Brusselaar en ex-Belgische Speler van het Jaar kwalificeerde zich in februari met de Belgian Lions voor een vijfde opeenvolgende EK (Eurobasket 2022) en werkte met Hapoel Holon ook de Final 8 van de Champions League in mei af. In de Israëlische Winner League staat het momenteel in de top 4.

Door Patrick Ceulemans
AANGERADEN