Red Panthers verslaan VS met 3-0 in eerste duel Hockey Pro League

 

 ©  BELGA

De Belgische nationale hockeyvrouwen hebben zaterdag hun tiende wedstrijd in de Hockey Pro League gewonnen. De Red Panthers versloegen op het Wilrijkse Plein in Antwerpen de Verenigde Staten met 3-0.

raheBron: BELGA

Abi Raye (17. en 58) en Tiphaine Duquesne (33., pc) maakten de Belgische treffers. In de stand blijven de Panthers op de zevende plaats hangen met tien punten uit evenveel duels. De Amerikaanse vrouwen konden in zeven wedstrijden nog niet winnen en sluiten de rij als negende.

De Belgische vrouwen kijken zondag (om 17u30) op het Wilrijkse Plein in Antwerpen de VS in een tweede duel opnieuw in de ogen. Voor de Panthers is het tweeluik een ideale voorbereiding op het EK, dat op 5 juni van start gaat in de Nederlandse hoofdstad Amsterdam. De wedstrijden tegen de VS zijn voor de Belgen de eerste twee duels met inzet van 2021. Begin dit jaar stond er een dubbele confrontatie met China op het programma, maar die duels konden vanwege de coronapandemie niet doorgaan.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

LEES OOK

Nu in het nieuws