Leen Dendievel kampte met paniekaanvallen: “Ik had geen tijd om mezelf op te laden”

Vandaag heeft Leen Dendievel een beter evenwicht gevonden. ©  BELGA

Haar doorbraak bij het grote publiek dankte Leen Dendievel (37) aan haar rol in Thuis. Maar toen ze in 2019 na drie jaar afscheid nam van haar personage Kaat Bomans, kwam de weerslag: de actrice kreeg te maken met paniekaanvallen. Dat vertelde ze bij Ann Van Elsen (41) op radiozender Joe.

“De bekendheid die ik toen kreeg, had er een beetje mee te maken. Maar vooral: mijn agenda werd steeds voller”, aldus Dendievel. “Ik werd geleefd, en had dat zelf niet meer in de gaten. Ik verloor mijn me-time, de tijd die ik nodig had om mezelf op te laden. Ik ben vooral actrice geworden om rollen te spelen. Een publiek aanspreken vind ik helemaal niet erg. Maar het bekend zijn, dat is niet mijn favoriete onderdeel van de job.”

Na haar exit uit de Eén-soap besefte Dendievel dat het anders moest. “Mijn lichaam liet me weten dat ik het beter moest aanpakken. Ik ben altijd hard blijven doorwerken, terwijl ik nog zaken moest verwerken. De dood van mijn vader, bijvoorbeeld, toen ik negentien was. Ik studeerde toen ook nog, terwijl ik ook al ging werken. Daardoor was ik gebuisd op mijn examens. De molen bleef maar draaien. En daar stond ik nooit echt bij stil. Tot alles samen kwam.”

Vandaag heeft Dendievel een evenwicht gevonden. Ze bewaakt haar grenzen, zegt ze, onder meer door niet obsessief bezig te zijn met sociale media. Ook heeft ze net een nieuw boek uit, Brieven aan mijn kind, waarin een vader levenslessen meegeeft aan zijn kinderen.(dvg)

Aangeboden door onze partners

Lees ook