Waaslander Sasha Weemaes ontsnapte aan het ergste in Ronde van Hongarije

© Facebook

Beveren -

Er zijn beelden opgedoken van de zware valpartij waarvan Sasha Weemaes donderdag het slachtoffer werd in de Ronde van Hongarije.

Op het filmpje, dat door een toeschouwer werd gemaakt, is duidelijk te zien hoe na een kopgroep ook een peloton in volle snelheid de finale induikt tot er plots op het midden van de weg een seingever staat.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Enkele renners kunnen de man nog ontwijken maar dan gaat het mis.

Weemaes en enkele anderen knallen er vol tegenaan. De Waaslander blijft het langst op de grond liggen maar krabbelt gelukkig toch nog overeind en zal op eigen krachten de finish bereiken.

“Drie keer op korte tijd, het mag nu wel stoppen”, zo deed Sasha Weemaes achteraf zijn verhaal. Als was hij uiteraard vooral blij dat hij dat in alle rust kon doen.

Naderhand bleek er niks gebroken en kwam de renner van Sport Vlaanderen-Baloise er met een reeks blauwe plekken en een pijnlijke rug vanaf.

Maar dat hij aan veel erger ontsnapt is, werd wel snel duidelijk. Iedereen beseft dat het veel slechter had kunnen aflopen, zoveel is ondertussen wel duidelijk.

(ive)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten