Daarom komt er dus een camera: heleboel flessen rond de glascontainers, in plaats van erin

Sint-Martens-Latem -

In Sint-Martens-Latem zal binnenkort een verplaatsbare camera ingezet worden, onder meer om sluikstorten rond de glascontainers tegen te gaan. Afgelopen weekend was nog eens goed te zien waarom.

De glasbollen hebben een beperkte capaciteit. Is de glasbol vol? Neem het glas dan terug mee. Zo staat het op de gemeentesite van Sint-Martens-Latem. Helaas houdt lang niet iedereen zich daaraan, zoals zaterdag duidelijk te zien was.

In 2018 plaatste de gemeente al een vaste camera bij de glasbollen in de Lijnstraat. Om sluikstorten en zwerfvuil ook op andere plaatsen effectiever te kunnen aanpakken, zet het gemeentebestuur in samenwerking met de afvalintercommunale IVM nu ook een verplaatsbare camera in.

“De camera’s hebben als doel potentiële daders af te schrikken, bewijzen te verzamelen en de pakkans te verhogen”, zei Rigo Van de Voorde, schepen van Afvalbeleid (Welzijn), eerder al. “IVM zal instaan voor de plaatsing van de camera’s en verwerking van de beelden. De intercommunale zal de beelden zo nodig overmaken aan de politie.”

Door Bert Staes en Fien Lakiere
AANGERADEN