Charleroi stelt Edward Still (broer van Beerschot-trainer Will Still) aan als nieuwe trainer

 

 ©  BELGA

Sporting Charleroi heeft met Edward Still een opvolger voor Karim Belhocine aangesteld. De 30-jarige broer van huidig Beerschot-trainer Will Still (28) neemt vanaf volgend seizoen de Carolo’s onder zijn hoede en tekende een contract van onbepaalde duur. Still verlaat daarom Ivan Leko, wie hij was gevolgd naar het Chinese Shanghai SIPG.

Charleroi kiest met Edward Still voor een verrassende naam. De Engelse Belg heeft nog geen ervaring als hoofdtrainer, maar draait wel al een tijdje mee in het profvoetbal. Hij werkte als video-analist bij Sint-Truiden aan de zijde van Ivan Leko. Nadien volgde hij de Kroaat naar Club Brugge, Antwerp en Shanghai in China. Na de competitiematch van zondag tegen Dalian Pro (3-0 zege) komt een einde aan de samenwerking, Still zal naar België afreizen om zo aan zijn eerste taak als T1 te beginnen.

Edward Still, die de Engelse en de Belgische nationaliteit heeft, is de broer van Beerschot-trainer Will Still. Volgend jaar zijn er dus mogelijk twee broers-Still aan de slag als hoofdtrainer in eerste klasse. Al is het nog niet zeker of Will Still een nieuw contract krijgt/tekent bij Beerschot.

“Kern verjongen om zo voor nieuwe energie te zorgen”

“Ik ben heel blij en bijzonder vereerd de nieuwe coach van Sporting Charleroi te zijn”, stelt de nieuwe coach.“Ik ambieer dominant voetbal met strijdlust. Zo wil ik een sterke collectieve identiteit en een winnend project voor de komende seizoenen creëren. (...) Eén van de eerste stappen is een verjonging van de kern om zo voor nieuwe energie te zorgen, op en naast het veld. De modernisering van het sportieve beleid staat centraal in mijn visie, in het bijzonder bij de aanpak van de trainingen en bij de wedstrijdvoorbereidingen.”

“Een nieuwe performance-cel zal nauw samenwerken met het medisch departement zodat elke speler individueel opgevolgd wordt, en op termijn ook de jongeren van de academie. De waarden en het DNA die Charleroi uniek maken, zijn de motoren van ons dagelijks werk. Mijn hoofddoel als T1 is heel duidelijk: alle supporters fier maken op hun ploeg en hun club.”

Op 20 april maakte Charleroi bekend dat het op zoek zou gaan naar een andere coach. Karim Belhocine bleef wel nog aan tot de laatste training van het seizoen.

Charleroi begon met 18 op 18 indrukwekkend aan het seizoen, maar het kon dat hoge niveau niet aanhouden. De resultaten gingen in dalende lijn en uiteindelijk strandde Charleroi op de dertiende plaats in de Jupiler Pro League, waardoor de Carolo’s naast de play-offs grepen.

Na zijn quarantaineperiode zal Edward Still op 27 mei voorgesteld worden aan de pers.

LEES OOK