Nederlandse koning deelt foto’s van jarige koningin Máxima

 

 ©  ISOPIX

Het Nederlandse koningshuis heeft enkele foto’s gedeeld die koning Willem-Alexander heeft gemaakt van zijn vrouw, koningin Máxima. Dat deed hij naar aanleiding van haar vijftigste verjaardag, maandag.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het zijn drie foto’s die de koning begin deze maand maakte in de tuin van Paleis Huis ten Bosch. Op twee foto’s draagt Máxima een witte coltrui en op de ander een bruine, geruite jas.

LEES OOK. Van de truc met de schoenen tot het geheime Instagram-account: 50 weetjes voor de 50ste verjaardag van koningin Máxima (+)

Máxima is maandag jarig. Eerder zei ze al dat ze door de coronapandemie geen uitgebreid feest kan geven. De koningin vierde haar verjaardag vorige week al met een tour door Nederland. Op verschillende plekken werden nieuwe muziekakkoorden gesloten zodat steeds meer basisscholieren structureel muziekonderwijs krijgen. Iets waar Máxima zich als erevoorzitter van de stichting Meer Muziek in de Klas al jaren voor inzet.

Tijdens een bezoek aan de Keukenhof in Lisse zei koningin Máxima zich „gelukkig” te prijzen „dat ze ouder mag worden en dat ze gezond is.” Dat is eigenlijk het belangrijkste voor haar vijftigste verjaardag, zei ze toen op de vraag of ze uitkeek naar haar verjaardag. Haar plannen zijn ook afhankelijk van het weer. Máxima vindt het nu eigenlijk geen tijd om uitgebreid feest te vieren. „We zullen wachten tot betere tijden. Je wilt het natuurlijk met zoveel mogelijk vrienden en familie vieren, maar dat kan natuurlijk niet”, zo zei ze toen.

LEES OOK

Nu in het nieuws