Nu al vier landen afwezig op openingsceremonie Eurovisiesongfestival

Destiny uit Malta neemt deel met het nummer ‘Je Me Casse’. Maar op de openingsceremonie zal ze niet aanwezig zijn. Foto: AFP

De delegaties van Roemenië en Malta hebben besloten zondagavond niet over de turquoise loper te gaan tijdens de openingsceremonie van het Eurovisie Songfestival. Beide landen zitten in hetzelfde hotel als de delegaties van Polen en IJsland, waar eerder dit weekend coronabesmettingen werden geconstateerd.

LEES OOK. België scoort slecht op het Eurovisiesongfestival en Vlaanderen nóg slechter: hoe komt dat toch? (+)

Vermoedelijk is het hotel de bron van de besmetting. Net als alle delegatieleden van Polen en IJsland blijven ook de vertegenwoordigers van Roemenië en Malta voorlopig op hun kamer. Ze hebben uit voorzorg een PCR-test laten doen.

In totaal zijn nu vijf landen afwezig tijdens de openingsceremonie. Australië is er niet bij omdat zangeres Montaigne niet naar Rotterdam is gekomen.

Alle deelnemers die wel bij de ceremonie aanwezig zijn, arriveren uit veiligheidsoverwegingen nu met eigen vervoer. Het is niet duidelijk of dat is per boot, zoals oorspronkelijk de bedoeling was, of per bus.

AANGERADEN