Red Panthers ook in tweede duel oppermachtig tegen VS in Hockey Pro League

Bron © BELGA

Foto: BELGA

De Belgische nationale hockeyvrouwen hebben zondag hun elfde wedstrijd in de Hockey Pro League makkelijk gewonnen. De Red Panthers versloegen op het Wilrijkse Plein in Antwerpen de Verenigde Staten met ruime 6-1.

Na doelpunten van Ambre Ballenghien (16.), Stéphanie Vanden Borre (23., pc) en Shaunda Ikegwuonu (24.) stonden de Panthers bij de rust al 3-0 voor. Na de pauze diepte België de kloof verder uit. Ballenghien (31.) en Vanden Borre (34. pc) troffen opnieuw raak. Ook Lucie Breyne (35.) pikte haar doelpunt mee. Linnea Gonzales (54.) redde in het slot de Amerikaanse eer.

De Belgische vrouwen haalden het zaterdag, ook op het Wilrijkse Plein, in een eerste duel tegen de VS met 3-0. Abi Raye (17. en 58) en Tiphaine Duquesne (33., pc) maakten toen de Belgische treffers. In de stand blijven de Panthers op de zevende plaats hangen met dertien punten uit elf duels. De Amerikaanse vrouwen konden in acht wedstrijden nog niet winnen en sluiten de rij puntenloos als negende.

Voor de Panthers vormde het tweeluik met de VS een ideale voorbereiding op het EK, dat op 5 juni van start gaat in de Nederlandse hoofdstad Amsterdam. De wedstrijden tegen Team USA waren voor de Belgen de eerste twee duels met inzet van 2021. Begin dit jaar stond er een dubbele confrontatie met China op het programma, maar die duels konden vanwege de coronapandemie niet doorgaan.

In aanloop naar het EK zouden de Panthers in de Hockey Pro League (op 22 en 23 mei) nog twee keer tegen Argentinië spelen, maar de Zuid-Amerikaanse selectie reist niet naar België af wegens coronagerelateerde reisbeperkingen. Op 30 mei sluiten ze de EK-voorbereiding af met een derby op het Wilrijkse Plein tegen Nederland. In de EK-groepsfase nemen de Belgische vrouwen het in juni op tegen Duitsland, Engeland en Italië.

AANGERADEN